Xtrem14 napísal:
Dobrý den. Před 15-ti dny jsem v autobazaru koupil ojetou Škodu fabii 1.4 16V 74kW AUB r.v. 2001 s nájezdem 110 xxx km. Dnes ,když jsem chtěl vyměnit náplně a filtry jsem si všiml, že je vzduchový filtr od oleje. Na diskuzích jsem vyčetl, že je to způsobeno zapečenými pístními kroužky. Mohu na základě tohoto zjištění vrátit automobil prodejci nebo požadovat vrácení části kupní ceny s odkázáním na skrytou závadu? V případě, že by prodejce souhlasil s navrácením části ceny, jakou částku bych měl zhruba požadovat?
prodejce (vlastník vozidla) byl autobazar ? nebo šlo pouze o zprostředkování prodeje ?
i když auto pravděpodobně bylo již přihlášeno na bazar dle nového způsobu.
V každém případě,zde se jedná o skrytou vadu na kterou jste nebyl při koupi upozorněn a lze se tak domnívat,že vada již existovala v době prodeje.
Je na prodejci aby dokázal,že nikoliv.
Doporučuji v první fázi požadavek na úhradu opravy,vrácení automobilu v podobných případech je nutno řešit soudní cestou,která může trvat i několik let vzhledem k pružnosti justice.
A také nezapomeňte,že po dobu soudního řízení nesmíte s automobilem jezdit,v opačném případě by Vám hrozilo,že pak sice prodejci vrátite vozidlo ale naučtuje Vám "opotřebení a půjčovné",které v konečné fázi bude desetitisíce