Když jsem v roce 2003 koupil NOVOU Fábii HTP 40kw, myslel jsem si, že to bude auto na 15 let, protože mi vůz vlastně vyhovoval, jak velikostí, tak komfortem. Po pěti letech jsem se s velikou radostí vozu zbavil, ale neměl jsem to srdce to prodat komukoliv jinému, než opět dealeru Škodě, aby převzal zodpovědnost za svou "kvalitu"
(autoplus nabízel záruku na ojetinu dalšímu kupci).
Tak začnu se svou historií
- 2004 odešlo komplet servo, vyměněno v záruce
- 2005-2009 permanentně se zasekávala mechanika otevírání pátých dveří, opravováno několikrát
- 2007 problém s geometrií přední nápravy, vůz táhnul doleva, několikrát marně opravováno v Škoda servisu
- 2007 odpadl nám zadní tlumič výfuku, zrezivěl ve spoji, rozsypal se vnitřek
- 2008-2009 opakovaně se rozsvěcovala kontrolka "porucha motoru", opravováno několikrát opět u dealera Škody, nakonec opraveno, asi na po čtvrté :-S
- 2008 přestal funguvat ostřikovač zadního okna, oprava by znamenala demontáž stropu, necháno tak
- 2003-2009 cca co čtrvt roku měněny žárovky ve světlech, vzdal jsem to a začal kupovat nejlevnější
- asi po 80000km se velmi zhoršila kultivovanost motoru, vůz začal být hodně hlučný, výměna výfuku nepomohla atd
Vůz jsem už nevydržel užívat, nejvíce mě vadilo mírné táhnutí doleva a hlučnost. Absence ABS a airbagu spolujezdce a klimatizace prodej jen urychlila.