Streda 30.10.2013 13:55,
Škoda Fabia Combi 1.9TDI do 100 000,- (popř. alternativa)
Dobrý den,
plánujeme s přítelkyní kupovat ojetinu do 100 000,- a po delší době rozodování jsme došli k vozu Škoda Fabia Combi 1.9TDI. Vzhledem k tomu, že jsme oba v oblasti automobilů laici bych rád, kdyby někdo okomentoval podnětným příspěvkem.
Vůz budeme potřebovat především k jízdě do práce a na nákupy (tedy po městě), ale počítáme i s cestami přes 50km cca 4x do měsíce. S vozem bychom rádi i na dovolenou 1-2x ročně, kde bychom počítali kolem 2000km na cestu.
Nastíním vývoj rozhodování, který vůz koupit. Především jsme chtěli spolehlivost, nízkou spotřebu, levnější a dostupné náhradní díly, atd. Do karet hraje i známý, který má možnost vozy Škoda ověřit a servisvat. Díky omezenému rozpočtu jsme měli zájem o Fabii. Všichni známí i lidé v internetových diskuzích rozhodně nedoporučují 1.2HTP. Vzhledem k tomu, že mám nyní první auto. Felícii 1.3, se kterou je předjíždění celkem adrenalinový zážitek a jízda do kopce, popř s nákladem je spíše utrpení, na které nemám nervy, jsem 1.2 bez vyzkoušení vyřadil z hledáčku. Zaměřil jsem se tedy na 1.4 16V 55 x 74kW benzín a to především díky tomu, že budeme jezdit převážně po městě. Po studování různých článků, duskuzí, atd., jsem tento motor vyřadil díky avizované spotřebě kolem 8-9 litrů po městě. Na řadu přišla racionalizace a začal jsem přemýšlet o cestách na dovolenou (1000-2000km), popř. na chalupu (cca 100km tam i zpět), různých výletech, atd., takže jsme se přeorientovali z hatchbacku na combi a z benzínu na naftu. Rázem jsem se dostal k jedničkové Octavii Combi 1.9TDI. Tu však přítelkyně vyloučila kvůli velikosti a zastaralému designu. Přemýšlel jsem i o liftbacku, ale bohužel u přítelkyně asi Octavia neprojde. Začali jsme se tedy soustředit na Fabii Combi 1.9TDI. Po opětovném studiu tohoto auta se mně vcelku zalíbila. Chtěl bych se proto zeptat Vás, zkušenějších, kteří už máte přece jen najeto více, než mých cca 10tis. km a kteří o autech možná i něco víte, co říkáte na tuto volbu, kde bych se chtěl za 100 000,- dostat na:
Škoda Fabia Combi 1.9TDI,
ročník 2004+,
nájezd do 200tis. km,
posilovač, klima, ABS, elektrická přední okénka, centrál, litá kola, prostě nějaká zajímavější výbava.
Také by mě zajímaly praktické rady ohledně tohoto automobilu (co se týče topení, klimatizace, poruchovosti, výhod a nevýhod, atd.)
Myslíte, že je v této cenové kategorii možnost něco podobného najít, popř. existují vozy podobné mému výběru, které by vyhovovali mým požadavkům, přemýšleli jsme i o Peugeotu 307.
Omlouvám se za délku a předem děkuji za podnětné odpovědi.
reagovať