Projectigi napísal:
Fabii mám také, sedana 1,9TDi, co se recenze týká, tak mohu potvrdit určitou spolehlivost, v mém případě se zatím porouchala el. stahovačka na levém předním okně, takže to je v klidu, ale zásadně nesouhlasím stím, že je to navzdory naftovému motoru relativně tiché vozidlo, není! je to kravál až na půdu. Další věc kterou zpochybňuji je průjezdnost fábie, má to velmi nízko kryt motor a třeba na cestě vydlážděné kostkama kde jsou už vyjeté koleje tak tím krytem motoru škrtám o vozovku, a to jedu je...
Fabii jsem nevlastnil, ale pár jsem jich řídil. Podvozek tvrdý, na D1 děs a utrpení, ale sedí pěkně. Řídil jsem 1.2HTP 40kw, docela mě překvapila, odspodu se snaží. 1.4MPi ( výkon nevím ) a nechtěl bych to nikdy, takto hrozně snad nejede žádný auto!!! Nakonec zkušenosti s 1.9TDi 74kw, se kterou jsem najel nejvíc km a výkonově opravdu velice dostačující, i ve vyšších rychlostech nad dálničním limitem při sešlápnutí plynu až na podlahu, tak se jí ještě pořád chtělo...Mělo to jen jednu nedostatečnou a neomluvitelnou chybu a to hlučnost. Jel jsem s ní asi 150+150km za jeden den a bolela mě z ní hlava ještě na druhej den. Opravdu jsem měl pocit, že tam snad není odhlučnění. Proto od tý doby Fabie s jakýkoliv dieselem nebrat na dlouhý trasy, kolem komína to ujde.
Zlatý vozy VW, kde mají PDčka mnohem preciznější odhlučnění! Proto radši VW než škodu...