0
späť

diskuze k tématu: Přismahnutý holub na motoru

kategórie zaradenia témy: poradna, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní, volná diskuze
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 14.07.2014 08:40, Přismahnutý holub na motoru
Před pár týdny jsem si pořídil novou Fabii Combi Active Tour 1,4, vše funguje jak má. Jen teď o víkenu po ujetí pár metrů se začal linout nehorázný smrad spáleného masa (každý to zná z kuchyně).

Dojel jsem asi ještě kilometr než jem vysadil rodinku a mohl zkontrolovat o co jde.
Po otevření kapoty, se vyvalil ještě větší smrad. Všude leželo holubí pěří sem tam i z kousky masa. Co šlo tak jsem posbíral ale některé části jsou "přilepeny" k motoru.

Můžete poradit jak se doho co nejlépe zbavit?
reagovať
BMW528i
počet príspevkov372
dátum registrácie07.01.2013
Pondelok 14.07.2014 09:08, RE: Přismahnutý holub na motoru
Vítek napísal:
Před pár týdny jsem si pořídil novou Fabii Combi Active Tour 1,4, vše funguje jak má. Jen teď o víkenu po ujetí pár metrů se začal linout nehorázný smrad spáleného masa (každý to zná z kuchyně). Dojel jsem asi ještě kilometr než jem vysadil rodinku a mohl zkontrolovat o co jde.Po otevření kapoty, se vyvalil ještě větší smrad. Všude leželo holubí pěří sem tam i z kousky masa. Co šlo tak jsem posbíral ale některé části jsou "přilepeny" k motoru. Můžete poradit jak se doho co nejlépe zbavit?

Doporučuji nastříkat arvou a po pár minutách pořádně opláchnout vapkou.
reagovať
Fanda
počet príspevkov551
dátum registrácie28.09.2008
Pondelok 14.07.2014 09:58, RE: Přismahnutý holub na motoru
Vítek napísal:
Před pár týdny jsem si pořídil novou Fabii Combi Active Tour 1,4, vše funguje jak má. Jen teď o víkenu po ujetí pár metrů se začal linout nehorázný smrad spáleného masa (každý to zná z kuchyně). Dojel jsem asi ještě kilometr než jem vysadil rodinku a mohl zkontrolovat o co jde.Po otevření kapoty, se vyvalil ještě větší smrad. Všude leželo holubí pěří sem tam i z kousky masa. Co šlo tak jsem posbíral ale některé části jsou "přilepeny" k motoru. Můžete poradit jak se doho co nejlépe zbavit?

Rovněž uvažuji o fabii 1,4 63 kw,nemohl by jste napsat,kolik má motor otáček při zařazeném 5 rychlostním stupni při 100 a 130 km?Od roku 2010 by převodovka měla mít delší 5 rychlostní stupeň,dík.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 14.07.2014 11:16, a
No zkusim si vzpomenout až pojedu.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Utorok 15.07.2014 15:09, RE: Přismahnutý holub na motoru
BMW528i napísal:
Vítek napísal:
Doporučuji nastříkat arvou a po pár minutách pořádně opláchnout vapkou.

Přesně tak, časem vyčpí i případné zbytky, bacha při vystříkávání na elektriku a elektroniku motoru, to by pak šla záruka do kytek. Zažil jsem to jednou u firemního transpíku, akorát to byl kos a taky byl připečený na vstřicích, Spíš by mě zajímalo, jak se tam ti ptáci dostali? U transpíku tenkrát nebylo nic poškozeno a přes úzkou masku tam vletět nemohl, u Fabie si to taky nedokážu představit. Kamarád má horší zkušenost s kočkou, která mu vlezla do řemenice a usla tam. Ráno nastartoval a za chvíli měl čerstvě natrhané kočičky, ač byl listopad.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Streda 16.07.2014 00:10, x
no já myslím že tam vlezl spodkem pod motorem, v pátek tu docela pršelo tak se asi schovaval.

Fanda: 100 cca 2850, 130 cca 3600, 150 cca 4200 otáček
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Streda 16.07.2014 07:52, RE: x
Vítek napísal:
no já myslím že tam vlezl spodkem pod motorem, v pátek tu docela pršelo tak se asi schovaval.Fanda: 100 cca 2850, 130 cca 3600, 150 cca 4200 otáček

Spíš si to tam zatáhla kuna "na hraní". Já takhle našel (naštěstí nepřipečenou) hlavu kotěte. Před delší cestou jsem jen chtěl zkontrolovat olej, chladící kapalinu a dolít ostřikovače, a kuk! Nic moc pěknej pohled. Naštěstí to nebyla koňská hlava v posteli
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Streda 16.07.2014 09:06, RE: x
Pepe napísal:
Vítek napísal:
no já myslím že tam vlezl spodkem pod motorem, v pátek tu docela pršelo tak se asi schovaval.Fanda: 100 cca 2850, 130 cca 3600, 150 cca 4200 otáček
Spíš si to tam zatáhla kuna "na hraní". Já takhle našel (naštěstí nepřipečenou) hlavu kotěte. Před delší cestou jsem jen chtěl zkontrolovat olej, chladící kapalinu a dolít ostřikovače, a kuk! Nic moc pěknej pohled. Naštěstí to nebyla koňská hlava v posteli

Tohle mi přijde pravděpodobnější vysvětlení. Kuny do aut dotáhnou kde co, kolega v práci tam měl věčně nějaký kosti a podobně. Doporučuji si koupit aut s velkým motorem, ta se pak kuna dostane akorát tak na lambda sondu, protože jinde není žádný místo.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.