0
späť

diskuze k tématu: Po 15km opět stejný problem jako před servisováním

kategórie zaradenia témy: poradna, servisní náklady, automobilky, česká vozidla
mic362
počet príspevkov13
dátum registrácie02.04.2013
Sobota 27.04.2013 11:47, Po 15km opět stejný problem jako před servisováním
Škoda Fabia Combi r.v. 2000 1.4 16V

V pátek mi vratili auto ze servisu. Stím že podle diagnostiky byl vyměněn EGR ventil, pročištěna klapa a civka na 2. válci (vynechaval), vyměněna nadržka ostřikovače, a zlomený zadní stěrač.

Cena 8500,-

Po ujetí cca 15Km na mě opět bliká kontrolka ( pro odvod spalin) opět, mezi 1500 a 2500 auto cuká a už se stalo že to i "chcíplo". Takže nemužu nikam jezdit. A ke všemu mi nesvití levý světlomet (před servisem svítil)

Auto používáme k ježdění po městě, a okolí vozím 1ročního syna. S takovou ale jezdit nemužeme.

Jak se bránit, jak postupovat v ponděli až stím půjdu do servisu?

Díky za rady
reagovať
tomaskrtek
počet príspevkov982
dátum registrácie18.03.2008
Sobota 27.04.2013 13:31, RE: Po 15km opět stejný problem jako před servisováním
mic362 napísal:
Škoda Fabia Combi r.v. 2000 1.4 16VV pátek mi vratili auto ze servisu. Stím že podle diagnostiky byl vyměněn EGR ventil, pročištěna klapa a civka na 2. válci (vynechaval), vyměněna nadržka ostřikovače, a zlomený zadní stěrač.Cena 8500,-Po ujetí cca 15Km na mě opět bliká kontrolka ( pro odvod spalin) opět, mezi 1500 a 2500 auto cuká a už se stalo že to i "chcíplo". Takže nemužu nikam jezdit. A ke všemu mi nesvití levý světlomet (před servisem svítil)Auto používáme k ježdění po městě, a okolí vozím 1ročního syna. S takovou ale jezdit nemužeme.Jak se bránit, jak postupovat v ponděli až stím půjdu do servisu?Díky za rady

nechápu. proč lezete s 13 let starou Fabkou do autorizáku??? kde vám veškeré problémy řeší metodou výměna-pokus-omyl? chtěl jste měnit nádržku a stěrač nebo opravit problém? každopádně máte nový i s nádobkou a problém přetrvává. za pouhou čtvrtinu hodnoty vozu. raději už tam nejezděte vůbec, dejte to nějakému slušnému garážníkovi a zapomeňte na 8.5k.
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Sobota 27.04.2013 13:38, :)
chtěl jse mvyměnit nadržku a stěrač. to je v pořádku

Popsal jsem jim problem, s EGR, a chcípáním-( to že to je EGR mi bylo řečeno u nich před 1/2 rokem)

není v pořádku to že tam daly nový EGR a vyměnili civku a ono to dělá stejný problém jako před tím.
Diagonostika u nich psala malý puutok nebo tak nějak ventilu tak tam daly nový ventil.
Vynechaval 2 píst, tak vyměnili cívku.

No, ale zdá se mi že se to chová úplně stějně jako před tou opravou.
Min, na mě opět bliká kontrolka na desce, a opět to "chcípá"

To jsem to tam vůbec nemusel dávat :(
reagovať
Roman AX
počet príspevkov134
dátum registrácie09.12.2011
Sobota 27.04.2013 17:36, ???
Není umění vyhodit 8,5 tisíce za nic, ale pokud pro vás není problém napsat dotaz na toto fórum, tak jistě zvládnete na internetu najít i nějaký normální (neautorizovaný) servis ve svém okolí. Nádobka a ulomený stěrač se řeší nákupem z vrakáče, prasklou žárovku ve Fabii se naučte měnit sami, praskají tam velmi často a servis s tím asi nemá nic společného. Diagnostiku má dnes kdekdo, tak to taky není problém. Hlavně se v servisu při reklamaci nenechte odbýt, případně si sežeňte někoho trochu odborně a argumentačně zdatného, aby to dali do kupy a sbohem a šáteček!!!
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Sobota 27.04.2013 19:14, :)
žárovka,stěrač to jsou prkotiny to tady neřeším.

Mě jde o ten EGR a cívku, to bylo 5700.- jen za díly nepočítám práci.
A on to NEBYL autorizovaný servis! Byl to nejbližší servis, abych měl jistotu že tam dojedu.

Auto jede hůř než před výměnou.
reagovať
Rover623
počet príspevkov96
dátum registrácie14.04.2009
Sobota 27.04.2013 19:54, Oprava
Podle mě vás pěkně natáhli a udělali jen pročištění a vybodli se na to. EGR (nový, originál) se rozhodně nedá pořídit za 5 000,- CZK (myslím) a pokud má jeden vstřikovač malý tlak, tak se prověřují všechny a ten vadný se tedy rozhodně nečistí (to vydrží od štědrého dne do vánoc). Bohužel, dnes je velké množství servisů (a nejen těch autorizovaných), které jen inkasují peníze a auto vám vrátí v ještě horším stavu než bylo. Obvykle je to způsobeni tlakem na mechaniky ze strany vedení, dělat co nejrychleji (tohle už není jen doména autorizovaných servisů).

Osobně bych to reklamoval s tím, že avizovaná závada nebyla odstraněna. Ale pozor servis odpovídá jen za práci kterou udělal, pokud bude nutné k odstranění závady provést další výměny dílů, případně jiné práce, budete to muset zaplatit. Navíc pokud se na voze objevily jiné závady nebo závady přidružené k tomu co dělali, je velmi obtížné jim prokázat, že jejich zásah takovou vadu způsobil. Tedy pokud jste si neobjednal přelepení protékajícího okna a po jejich zásahu přes to okno teče ještě víc, to prokážete snadno.
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Sobota 27.04.2013 20:10, :)
Taky si myslim, měl to byt novy EGR cena by odpovidala.
V pátek jsem spěchal vezl jsem maleho do nemocnice byl jsem rad že tovyšlo.

Musí mi doložit nakup nového dílu? V ten patek jsem to neřešil ale ted bych rad viděl že je to opravdu nový díl a ne že to jen bylo vyčištěno.
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Nedela 28.04.2013 14:13, RE: :)
mic362 napísal:
Taky si myslim, měl to byt novy EGR cena by odpovidala.V pátek jsem spěchal vezl jsem maleho do nemocnice byl jsem rad že tovyšlo.Musí mi doložit nakup nového dílu? V ten patek jsem to neřešil ale ted bych rad viděl že je to opravdu nový díl a ne že to jen bylo vyčištěno.

Dobrým zvykem bývá vrátit špatný díl v krabičce od nového. Sice se to dá jednoduše obejít, ale jestli se neobtěžovali ani s tímto, tak je to jasný. Nebo s novým ventilem jezdí mechanikův kamarád, krabičku Vám rád nechá. Ve větších servisech musí sedět sklad s výdejem, k faktuře by Vám měli dát do ruky i výdejní list ze skladu...
reagovať
tomaskrtek
počet príspevkov982
dátum registrácie18.03.2008
Nedela 28.04.2013 20:02, cena
origo EGR se dá koupit za 1500-nový (viz. bazoš, sbazar apod nebo od 2500 ofiko) takže i tak je cena hodně přepálená. myslím že z vás má někdo velkou srandu
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Nedela 28.04.2013 20:09, :)
No já našel pravě origo za 3500 tak mi ta cena i seděla. Ale zítra si to sníma proberu a uvidime co s tím hodlají dělat.
reagovať
Roman AX
počet príspevkov134
Pondelok 29.04.2013 08:47, výsledek
Jsem zvědavý, jak to dopadlo?
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Pondelok 29.04.2013 08:55, to já taky
Ráno jsem jim to tam zavezl a vysvětlil co se děje.
Majtel mi ukázat moje původní díly.

Auto jsem tam nechaol, že se na to podívají napoji na diagnostiku atd.
Že to auto v pátek prjížděl a bylo v pořádku, přiznal že jel jenom kousek taže se nemuselo tak zahřát.

Musel jsem do práce, tak čekam na telefon co a jak.
reagovať
mic362
počet príspevkov13
Utorok 30.04.2013 07:43, :)
Dostal jsem se tady až dneska.

Rano jsem to tedy přivezl do servisu, seřval je - Majtel na mě čuměl jesti jsem se nezbláznil. že prý to není možné....

Vzal jsem ho do auta, ujely asi 100m a pochopil že si nedělám srandu.
Po celém dni v servisu mi volají že si pro auto můžu přijít.

Že prý zapomněli dát ŘJ do základního nastavění po té co mi vyměnil ten EGR a vyčistili klapu.
Dále že na jiné diagnostice ho hlasilo chybu u 3. válce. Tak proměřili elektricky kabely, ale to sedělo tak tam dalý jiný kabel a už je to v pořádku. Nakonec jse si vyžádal a mi ukáže doklad o zakoupeni noveho EGR pro mě, a mé staré díly.

Opravili i prasklou žárovku, a s ůsměvem mi auto předali.
Cena zá tyto následné opravy byla naštěstí 0kč, už jsem byl připravený se snima hádat.

Tak uvidime, jak se to bude chovat až se pořádně zahřeje. Zatím tento týden nemám delší cestu tak uvidíme.
reagovať
Roman AX
počet príspevkov134
Utorok 30.04.2013 19:40, ...
Tak to naštěstí vzalo dobrý konec, ale v servisu podcenili kontrolu. Teď už tam klidně můžete jezdit dál, budou si vás pamatovat.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.