Byl jsem majitelem Fabia combi 1 1,4 16V a nakonec jsem zvolil Logana 1,2 16V Arctica (auto mám týden). Vnitřní prostor bych v Loganu přirovnal např. ke Kie Ceed SW (měřím 190cm a za mne si sedne dospělí člověk aniž by nohy roztahoval do stran). Dozadu jdou opravdu dát tři autosedačky (nejenom podsedáky) a kufr je obrovský (obsahuje plnohodnotnou rezervu). Fabia 2 je uvnitř opravdu o třídu menší. Jenom pro pořádek Dacie mají již oboustraný pozink.
Co jsem zjistil při zkušební jízdě před ojbednáním.
1) Loketní opěrka je malá a z tvrdého plastu - neobjednávat pokud jste vzrostlejší postavy (nejde okolo ní zapnout bezp. pás, musel jsem se zvednout ze sedačky)
2) El. ovládání oken vzadu - pozor je na středovém panelu (opravdu na to nikdo nedosáhne, kromě pasažéra uprostřed vzadu). Prodejce mě upozornil, že už to někdo reklamoval, bohužel předělat to na švihadla již nejde.
3) Vyšší hlučnost od 120 km/h
4) Výškově stavitelné sedadlo má pouze dvě polohy. Do té horní se dostane pouze tehdy je-li odlehčené (takže nejlepší je vystoupit). Pravdou je, že řidič si má pracoviště připravit před jízdou
.
Většina těch věcí je popsána v recenzích, ale není nad to otestovat.
Parkovací senzory jsem nechal dodělat neoriginál (stáli méně než polovinu i s montáží). Nabízejí je ještě v packetu comfort (za přijatelnějších podmínek), ale ten bohužel obsahuje loketní opěrku.
Auto má opravdu pěknou výbavu (boční lišty, kryty prahů, gumové koberce, vanu do kufru, klimu, el. přední okna, rezervu, hagusy atd.) a to vše za 230000,- no nekupte to.
A zatím komu jsem ho ukázal tak se moc líbí i vzhledově (hlavně zepředu)