0
späť

diskuze k tématu: Nová Fabia Combi

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla
Danek81
počet príspevkov4
dátum registrácie12.04.2015
Nedela 12.04.2015 18:14, Nová Fabia Combi
Dobrý den.
Kvůli změně práce jsem začal uvažovat o koupi nového vozu. Denně bych měl najet na dvou cestách cca 130 km. Roční nájezd by mohl být cca 15 - 20 tis. kilometrů. Co mě tedy zajímá je spotřeba a relativně komfort řízení a jeho pohodlnost. Po čem se ještě dívám je, aby auto mělo tempomat (cesta do práce je ze 3/4 po dálnici) a vyhřívaná sedadla. Nechci ale diesel a tak se dívám po benzinu. Cenu bych viděl max do 350 tis., auto bych koupil na leasing. Zaujala mě nová Škoda Fabia Combi 1,2 TSI/81 kW. Co si o tomhle autu myslíte? Popřípadě co by jste mi doporučili jiného? Děkuji
reagovať
stréc od piva
počet príspevkov652
dátum registrácie23.11.2007
Nedela 12.04.2015 18:48, RE: Nová Fabia Combi
Danek81 napísal:
Dobrý den.Kvůli změně práce jsem začal uvažovat o koupi nového vozu. Denně bych měl najet na dvou cestách cca 130 km. Roční nájezd by mohl být cca 15 - 20 tis. kilometrů. Co mě tedy zajímá je spotřeba a relativně komfort řízení a jeho pohodlnost. Po čem se ještě dívám je, aby auto mělo tempomat (cesta do práce je ze 3/4 po dálnici) a vyhřívaná sedadla. Nechci ale diesel a tak se dívám po benzinu. Cenu bych viděl max do 350 tis., auto bych koupil na leasing. Zaujala mě nová Škoda Fabia Combi 1,2 TSI/81 kW. Co si o tomhle autu myslíte? Popřípadě co by jste mi doporučili jiného? Děkuji

nedávno se tu řešilo podobné dilema,zkuste pohledat,většina se tu shodla,že lepší alternativou je Toyota Auris Sports Touring...auto o třídu výše za stejnou cenu

http://www.toyota.cz/new-cars/auris-touring-sports/index.json
reagovať
Danek81
počet príspevkov4
Nedela 12.04.2015 19:18, Toyota
No při letmém pohledu je ta Toyota v základní výbavě o dost dražší než než Fabia 3 v nejlepší. Navíc Toyota dostává na frak i ve spotřebě...
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Nedela 12.04.2015 19:41, fabia
V lepších výbavách je Fabia III často výhodnější než konkurence, což je zajímavé. Ve své třídě to je jistě velmi dobrá volba. Současné 1,2 Tsi v klidu jezdí do 6l.
Jinak ale obecně volbu malého auta v kombiku moc nechápu - jako kombik nepoužitelné a jako malé auto zbytečně velké.
Ten Auris se dá sehnat i levněji než v ceníku, u Fabie těžko - je to novinka a prodává se dobře.
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Nedela 12.04.2015 23:36, RE: Toyota
Danek81 napísal:
No při letmém pohledu je ta Toyota v základní výbavě o dost dražší než než Fabia 3 v nejlepší. Navíc Toyota dostává na frak i ve spotřebě...

Nevím za kolik jezdí Fabia combi s TSi 81 kW. S Aurisem Combi jezdím během půl roku od novoty a navíc přes zimu za 6.3 http://www.spritmonitor.de/en/detail/661181.html. Fungl nový Auris s tempomatem a vyhřívanými sedadly za 350 tis. asi nebude. To spíš za 400+. Leda nějaká skladovka bude snad levnější.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 13.04.2015 12:23, RE: Nová Fabia Combi
Danek81 napísal:
Dobrý den.Kvůli změně práce jsem začal uvažovat o koupi nového vozu. Denně bych měl najet na dvou cestách cca 130 km. Roční nájezd by mohl být cca 15 - 20 tis. kilometrů. Co mě tedy zajímá je spotřeba a relativně komfort řízení a jeho pohodlnost. Po čem se ještě dívám je, aby auto mělo tempomat (cesta do práce je ze 3/4 po dálnici) a vyhřívaná sedadla. Nechci ale diesel a tak se dívám po benzinu. Cenu bych viděl max do 350 tis., auto bych koupil na leasing. Zaujala mě nová Škoda Fabia Combi 1,2 TSI/81 kW. Co si o tomhle autu myslíte? Popřípadě co by jste mi doporučili jiného? Děkuji

Určitě dobrá volba, nedávno jsem se známým řešil něco podobného, kdy řešil F Combi 1,2 81 kW nebo Rapida 1,2 77 kW, nebo něco lepšího lehce jetého +- za 300 000. Ojetinu jsme zavrhli celkem rychle, protože za ty peníze nebylo nic moc podle jeho představ (nechtěl nic zbytečně velkého) a takhle si mohl vybrat barevnou kombinaci a výbavu přesně podle sebe. Podélným prostorem sice vyhrával Rapid, ale Fabia se chytala téměř vším ostatním o něco líp. Vyhrála to nakonec díky novějšímu motoru, který kromě spolehlivosti i reálně míň žere, je tišší a pružnější. Radost s ním jezdit. každopádně doporučuji nejvyšší výbavu, dovybavení prostřední není moc výhodné. Jinak taky to bral přes škofin (úvěr) a na takovou sazbu úvěru a pojištění se nedostala ani jeho finanční poradkyně. Takže na 5 let má s autem pokoj a i kdyby mu ho ukradli, tak mu bude vyplacena kupní cena (pojištění GAP). Jasně, je spousta lepších aut, ale za ty peníze (nejvyšší motorizace a výbava + metla a pěkné hlíny), no nekup to
reagovať
Danek81
počet príspevkov4
Pondelok 13.04.2015 18:53, spotřeba
A říkal Vám známý kolik konkrétně má reálnou spotřebu? A jízdní vlastnosti se Vám zdáli dobré? Krom kupy jiných uvažuju o panoramatické střeše. Nevím ale, jestli to není jenom zbytečnost, nikdy jsem to neviděl, ale zalíbilo se mi to.
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Pondelok 13.04.2015 19:47, RE: spotřeba
Danek81 napísal:
A říkal Vám známý kolik konkrétně má reálnou spotřebu? A jízdní vlastnosti se Vám zdáli dobré? Krom kupy jiných uvažuju o panoramatické střeše. Nevím ale, jestli to není jenom zbytečnost, nikdy jsem to neviděl, ale zalíbilo se mi to.

S oktávkou 1,2 tsi 77 kW druhé generace jsem neměl problém jet svižně za 6,5l (cca do 120 km/h), s trojkovou 1,4 tsi jsem jel za o pár deci vyšší hodnoty (6,5 - 7), ale svezení super jako starý 8V 2,0 a obecně novější tsi (s řemenem a chlazenými svody) jezdí o půl litru méně. Takže reálně se bude dát jezdit s Fabií za 6 (známý na auto ještě čeká, takže jeho spotřebu neznám). Nová Fabie sice není stavěná na nějakou ostrou jízdu, ale překvapilo mě pohodlí (v rámci třídy, ale i ve srovnání s auty o kategorii víc). Známý chvíli uvažoval o sportovním podvozku, ale jezdí spíš po horších cestách a nechtěl se vzdát velkých kol, tak to bude mít tak akorát S panoramatickou střechou nemám dobré zkušenosti ani u drahých aut typu Audi Q7, snižuje to vnitřní prostor a kdo je vyšší může mít problém, snižuje to tuhost karoserie (po pár letech to většinou začne vrzat v plastech), zvyšuje hmotnost na nesprávném místě a taky servisní náklady, když se to pos*ere nebo to někdo rozbije. Frajeřina dobrá, ale cabrio to z auta stejně neudělá. Za ušetřené peníze bych si raději koupil sadu zimních kol a jel s tím autem na dovču
reagovať
kristian2
počet príspevkov273
dátum registrácie31.03.2015
Pondelok 13.04.2015 21:48, wjk
fabia není spatna - pokud je to pro vás dostatečně pohodlne auto - proč ne .Za ty peníze toho jiného moc nebude a bude nové auto. Ještě bych vzal v úvahu renault megane grandtour pro me osobně motor 1,6 výbava limited bude ze stejné peníze jinak mě nic jiného nenapadá
reagovať
Danek81
počet príspevkov4
Utorok 14.04.2015 04:58, kola
Děkuji všem za odpovědi. Ještě bych se akorát zeptal, jestli kupovat větší kola nebo ne? V originále jsou tuším "15" a dají se dokoupit i "16" a "17". Snažil jsem se o tom dočíst něco více, ale vyšlo mi akorát, že s většíma kolama je akorát větší spotřeba a jsou možná tak hezčí, jinak jsou k ničemu. Váš názor?
reagovať
Kohout Pavel
počet príspevkov65
dátum registrácie28.11.2013
Utorok 14.04.2015 07:44, RE: kola
Danek81 napísal:
Děkuji všem za odpovědi. Ještě bych se akorát zeptal, jestli kupovat větší kola nebo ne? V originále jsou tuším "15" a dají se dokoupit i "16" a "17". Snažil jsem se o tom dočíst něco více, ale vyšlo mi akorát, že s většíma kolama je akorát větší spotřeba a jsou možná tak hezčí, jinak jsou k ničemu. Váš názor?

Já bych tam nechal 15", jsou levnější než 16" a pohodlnější.
V práci máme Superba, na něj zimní 16" a letní 17" ("nízký" profil) a na letních je to kostitřas a také jsme už zničili několik předních letních pneu, když jsme chytli díru. Stačí poměrně malá díra s ostrým okrajem (teď na jaře je jich všude plno) a bok pneumatiky se nárazem stlačí, po čase se udělá boule a je to. Pneu máme Goodyear, takže gumama to asi nebude...
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.