0
späť

diskuze k tématu: Kovové bouchání pod kapotou - Škoda Fabia r.v. 2014

kategórie zaradenia témy: poradna, servisní náklady, technické dotazy, automobilky, česká vozidla
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Nedela 20.12.2015 13:07, Kovové bouchání pod kapotou - Škoda Fabia r.v. 2014
Od včerejška mi při rozjezdech "bouchá/praskání" pod kapotou, ale ne vždy. Nebo teď když jsem dojížděl k retarderu, vyhozená rychlost a jen jsem dobržďoval, tak se to zase ozvalo. Dělá to jen při rychlostech pod 50km/h a většinou když točím volantem, ale né vždy.

Škoda Fabia 1.4 r.v.2014, najeto 10 200.

Ráno se chystám do servisu, jelikož mi to hlásí i výměnu oleje po 2 letech. Tak jim to tam chci nechat i kvůli tomu bouchání. Problém je, že ne vždy se mi to podaří nasimulovat, abych to ukázal servisákovi.

reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Nedela 20.12.2015 14:12, .
olej by se měl měnit po kilometrech nebo po 1 roce; to jen tak na okraj
Ale jestli tomu dobře rozumim, auto máš v záruce, tak tady neni co řešit.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Nedela 20.12.2015 14:41, xx yy xx yy
Já se přepsal, auto je 2014. Ted na mě svítí na display že mám jít na olej Tak tomu budu věřit.
A ano auto je v záruce, ale to neznamená že tam chci jít úplně bez informací.
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Nedela 20.12.2015 18:49, pružiny
Mohlo by to být zadřené horní uložení tlumiče, který pak nutí pružinu aby se otáčela v misce, což se projevuje praskáním při rejdování v malých rychlostech nebo při stání na místě. Pružina je pak namáhaná na rotaci, na což není stavěná. Při odlehčení kola se skokem přizpůsobí nové poloze, což je celkem šlupka. Pružina pak může i prasknout / ulomit jeden závit /. Jen mě zaráží, že je to u tak nového auta. Mě tohle kdysi dávno dělal passat variant 1.6 D po asi 400 000 km.
reagovať
eTeflon
počet príspevkov173
dátum registrácie04.11.2008
Nedela 20.12.2015 23:04, Horní uložení
Taky se přikláním k zadřenému ložisku horního uložení.
Ale u v podstatě "nového" auta? Navíc toto je vada, která by snad neměla být nikdy ?
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 21.12.2015 08:47, xx xx xx
Uvidíme, právě jsem ho odevzdal do servisu. Servisák to taky slyšel a ozvou se mi odpoledne. Tak jsem zvědavý. Pak dám vědět.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 21.12.2015 11:21, vyřešeno
Tak nakonec to nebylo nic hrozného - bylo to kamení v levé přední brzdě
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Pondelok 21.12.2015 11:32, kámen

klika
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Pondelok 21.12.2015 11:40, RE: vyřešeno
Vítek napísal:

Kamení v brzdě??? Jako kde a jak velký kámen, aby to slyšitelně bouchalo? To by tak spíš odpovídalo povolenýmu třmenu, který byl špatně dotažený. Kmínek se do brzdy dostat může, ale jeho rozměr bude tak v řádu milimetrů, což by těžko bylo do kabiny slyšet.
reagovať
M.See
počet príspevkov40
dátum registrácie15.02.2014
Pondelok 21.12.2015 15:44, RE: vyřešeno
David V napísal:
Vítek napísal:
Kamení v brzdě??? Jako kde a jak velký kámen, aby to slyšitelně bouchalo? To by tak spíš odpovídalo povolenýmu třmenu, který byl špatně dotažený. Kmínek se do brzdy dostat může, ale jeho rozměr bude tak v řádu milimetrů, což by těžko bylo do kabiny slyšet.

Přesně tak.. Kamínek je v řádu milimentrů a vytváří zvuk, když se auto pohybuje. A analogicky taky drážku v kotouči. Toto vypadá na něco uvolněného, třmen, čep nebo spojovačka řízení, stabík, držák motoru, převodovky, tlumič samotný...
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 21.12.2015 20:14, xxxxx
No já vám napsal co mi bylo řečeno v autorizovaném servisu a co mám na faktuře.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.