Zvirak napísal:
Tak tenhle motor dobře znám, moje drahá polovička ho má v new beetlovi (tedy jestli je to ten samý motor). S klidnou nohou se nedostanete pod 10 litrů. Ve měste si vezme klidně 13 spořivou jízdou. Táhne v nízkých otáčkách, do vyšších se mu vůbec nechce, bude to asi 8 ventil. Jestli se vyrovná fabii RS, tak to RS tam nemá co dělat
jinak ten beetle je v top stavu, servis pouze autorizák... má ho už cca 7 let, najeto 110 tis.. (jezdí s tím jednou za měsíc)
Tak tohle bych chtěl vidět v praxi
S blbým dvoulitrem v relativně lehkém autě a spotřeba nejde pod 10? Tak tady je možná jen jedna příčina: vadný řídící článek vozidla. Vsadím se s tebou o co chceš, že pokud je motor a uzbytek auta v pořádku, pojede za 7,5 litru jako nic. Mě vždycky dostane článěk či příspěvek o něčí spotřebě, kterou pak dotyčný vsugerovává čtenářům. To samé bylo, když jsem kupoval jedno, druhé i třetí Subaru. Vždy mi tvrdili, že pod XX se nedostanu. U Legacy 2,0R mi tvrdili a píše výrobce v TP, že kombi spotřeba je cca 10. Zajímavé, já mám 6-ti letý průměr po 230.000km jen 7,98. U SpecB s H6 píše TP, že průměr je 10,7 a prodejce mi tvrdil, že po 12 to prostě nejde. Zajímavé. Já měl (auto jsem prodal) 9,1. U Infiniti G37 4x4 s 3,7l motorem píše výrobce cosi o 10,5. Prodejce v Průhonicích se mě ptal, nebude li mi vadit spotřeba 12-13/100. Zajímavé- jezdím za 9,1. U současného Outbacka s 2,5 mi Frey taky bulíkoval, že proti 2,0R je spotřeba min. o 2 litry vyšší. Ještě to komentoval: pane, holt velký a těžký auto a velkej motor". Sice na něm moc najeto nemám, ale zrovna včera jsem jel trasu cca 600km a spotřeba se mi dostala na 7,2. Tak já ti nevím. Asi mám ty auta rozbitý. A všechna 4 patří do skupiny těch, o kterých se všude píše, jak enormě žerou, zejména Subaru
O nákupu PHM si vedou už řadu let podrobou agednu v X-cellu včetně grafu, takže jasně vidím, co a jak. Už léta jezdím svoji pracovní trasu 520km a stále stejným režimem jízdy a spotřeba je odpovídající každému z mých aut bez vybočení. A když sem někdo napíše takovejhle nesmysl, tak samosebou vypěním. Dotyčný je buĎ totální hovado, nebo ignorant, co nerespektuje nic a nikoho na silnici, nebo jezdí s rozbitým autem a své závěry pak zevšeobecní na celou skupinu daných aut. Asi to bude hodně o stylu jízdy, kamaráde.