kresta98cz napísal:
Zdravim potreboval bych poradit s koupi auta samo sebou ale nedokazu se dohledat ktery motor ke konkretnimu vozidlu. Premyslim nad oktavii a fabii druhe rady ale nebranim se jinym znackam krom francouzu a italu. Nelibi se mi a nemam v ne duveru. Melo by to byt do 130tis. rozumnym najezdem nebo spise co by se melo jevit k danemu modelu za rozumy najezd
. Take bych ocekaval rozumny servis od pneu pocinaje trebas. Mam felinu kombi a staci aby i kufr odpovidal stejne ci vetsi velikosti. Jezdim zhruba denne 10 km. Proste bych rad vedel co odpovida aspon trochu jeji spolehlivosti a rocnik by se mel pohybovat od 2005 vise.Predem dekuji za rozumne odpovedi.
Ahoj, z vlastní zkušenosti bych dopočil Ford Focus II facelift 1.6 ben, jedno jakou verzi. Jsi na limitu, kdy už seženeš facelift 2008+ a ten je ještě o kousek dál kvalitou i komfortem, ale samozřejmě záleží v jakém stavu vůz bude.
Focus II fl mám cca 4 roky, 150tis.km, dostává do těla a jsem nadšený, jak o něm vlastně nevím, prostě funguje, startuje od -25 do 40 st
. Co mi vyhovuje je i bezpečnost, v základu 6xairbag, ABS, ASR, ESP, EDS, robustní karesérie, dveře jak do sejfu, na tohle slyším a jsem maximálně spokojený. Focus II 1.6 ben. rovněž rychle topí, což v Beskydech oceňuji, seženeš i vyhřívání sedaček a čelního skla atd... Za danou cenu, není moc konkurence a výběr je přitom veliký.
V dané cenové relaci seženeš i například Golf V 1.6 MPI, který je také skvělý, má ho kamarád, ale výběr je hodně omezený a často jen ABS, ASR a 4x airbag, navíc podvozek je o nižší, než u Focusu, takže jestli jezdíš občas i horší cesty na chalupu, dal bych přednost Focusu.