0
späť

diskuze k tématu: jake letni pneu/kola na fabii 1.9 SDI?

kategórie zaradenia témy: poradna, pneu a disky, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
ivan91
počet príspevkov8
dátum registrácie17.03.2015
Štvrtok 26.03.2015 03:48, jake letni pneu/kola na fabii 1.9 SDI?
Zdravim, mam cerstve koupenou Fabii 1.9 SDI (prvni auto), ale je obuto na zimnich. Potrebuju tedy letni pneu. Znamy mi doporucil at si koupim dalsi 4 kola, abych nemusel kazdeho pul roku platit za prezuti. Zda se mi to prakticky, co myslite vy? Zaroven bych chtel popripade hlavne poprosit o doporuceni kol i pneu. Cim levnejsi tim lepsi, nove nepotrebuji. Ale zalezi mi hodne na zivotnosti a spotrebe, tak klidne si priplatim za kvalitnejsi, pokud dele vydrzi a budou vice setrit palivo (pry jsou vhodne s nizkym valivym odporem?). Budu mit najzed min. 30tisic za rok. Predem vsem dekuji za odpovedi.
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Štvrtok 26.03.2015 09:34, Gumy
Ještě pořád lze při tomto nájezdu doporučit koupit celá kola a vyměňovat celé sady a ne pouze pneu. Za rok až 2 se to vrátí (dle ceny disků). Co se týká gum, tak při tomto nájezdu bych zase až tak nešetřil. Nové gumy na Fábii zas tak drahé nejsou, aby se nedalo vybrat mezi třeba Continentalem, Dunlopem, Good Yearem nebo dokonce Michelinem, který má obvykle nejdelší výdrž (i cenu). Navíc SDI není takový dravec, aby ty gumy rychle ubývaly. Rovněž jsem udělal dobrou zkušenost s tím, udělat před nákupem nových gum geometrii. Má to 3 aspekty:
1) gumy se pomaleji a rovnoměrně opotřebovávají
2) rozhozená geometrie zvyšuje spotřebu (v řádu jednotlivých rozdílů mezi gumami, čili třeba 1-3 deci)
3) zlepšení trakce (auto se nikam nestáčí a volant pořád netahá za ruce)
Osobně bych pro Fábii vzal Dunlopy Blueresponse, které mají velmi dobré parametry, jsou velmi málo hlučné a jsou za přijatelnou cenu.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.