Domino napísal:
Díky za odpovědi. Celkový nájezd jsem zapomněl zmínit, ročně 13-15 tisíc km. Auto bude využívat zatím především přítelkyně pro každodenní dojíždění 15 km tam a 15 km zpátky, k tomu nákupy do vedlejšího města a občasný výlet. Z Fabií unešen nejsem, ale ve zvolené cenové hladině a při tomto použití se mi to zdá jako rozumný kompromis.
Ahoj, pro něžnější pohlaví vidím jako ideál Citroen C3 s motory 1.1 nebo 1.4. Ten první umí jezdit do 6l, ten druhý je zase živější a to o dost. Oba motory ale mají dobré odhlučnění a kultivovaný běh, C3 má přeposilované řízení a pedály jdou lehce, což oceňuje moje manželka nejvíce i v jiných autech
Protože moje drahá polovička také jezdí denně 2x30km do práce, ber jako základ servo, ABS(dobré v zimě), airbag a také klimatizaci, protože praktický už každé léte je alepoň týden extrémní vedro.
Na podobné účely jako ty jsme měli pár let Peugeot 206, r.v. 2002 , nedávno jsme jej prodali a slouží dál. Koupi jsem jej jako nouzovku v jakémsi menším bazaru nevalné pověsti
, protože Fábie I 1.4 nebyla sehnatelná s klimou v cenové relaci 50tis.kč. A nakonec nikdy jsem nelitoval = 206 měla klimu, vyhřívání zrcátek, ABS, 2xairbag, repro i vzadu, el. ovl. oken i zrcátek, mlhovky!! a tak nakonec za mě lepší volba než chudobka Fa I, navíc 206 má i lepší sedadla.
Sumasumáru - podívej se i po ostatních značkách a nedej na hospodké plky o nekvalitních francouzech, já měnil jen levné věci a byl spokojený na 1*. Pravdou je, že pro mě s nájezdem 12000 km/rok a spotřebou kolem 6l, LPG nedávalo smysl, raději jsem se dobře o auto staral(každý rok olej a filtry, po koupi rozvody, nové svíčky) a stálo to za to! Co je zajímavé - v 206 se člověk prostě cítí dobře, tak nějak relaxovaně, nejde to popsat, ale tohle auto má ducha