prushna napísal:
Ahoj,stojím před rozhodnutím koupit nový vůz a rozhoduji se mezi Škodou Fabia II 1.4 TSFI, r.v. 2010, najeto 115tkm nebo Škodou Octavia II 2.0 TDI CR RS Combi, r.v. 2011, najeto 100tkm.Je mi 29, bez rodiny, auto chci na denní cesty do práce, po městě + 4x do měsíce delší cesty dálnice, radost z jízdy, blbnutí. Nevím, jestli ta Octavia není moc "uťáplá". Na Fabii mě láká výkon, DSG.Rád bych si přečetl Vaše názory, doporučení, na co si dát pozor a vše o kolo.Předem díky, David.
Ahoj, Fábie na to nemá podvozek ani brzdy, navíc motor se nevyznačuje zrovna dobrou spolehlivostí.
Octávie - podvozek má aspoň víceprvek, ale kombi trochu bude ničit jízdní vlastnosti, užitkově ale fajn auto.
DSG = bude hodně opotřebovaná v tak silných autech, bál bych se, ale pravdou je, že přímou zkušenost nemám.
Za mě bych bral jednoznačně Ford Focus ST, dokonce 1.6 Ecoboost je dost na blbnutí, ale hlavně podvozek, celkové naladění Focusu je o třídu blíž RS. Tam se nechytá žádná Škodovka, která je jinak docela praktická. Alespoň se zkus ve Focusu projet, stojí to za to
Šedá je teorie, zelený je strom života