0
späť

diskuze k tématu: Fabia II RS vs Octavia II RS Combi

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
prushna
počet príspevkov4
dátum registrácie10.06.2017
Sobota 10.06.2017 22:30, Fabia II RS vs Octavia II RS Combi
Ahoj,

stojím před rozhodnutím koupit nový vůz a rozhoduji se mezi Škodou Fabia II 1.4 TSFI, r.v. 2010, najeto 115tkm nebo Škodou Octavia II 2.0 TDI CR RS Combi, r.v. 2011, najeto 100tkm.

Je mi 29, bez rodiny, auto chci na denní cesty do práce, po městě + 4x do měsíce delší cesty dálnice, radost z jízdy, blbnutí. Nevím, jestli ta Octavia není moc "uťáplá". Na Fabii mě láká výkon, DSG.

Rád bych si přečetl Vaše názory, doporučení, na co si dát pozor a vše o kolo.

Předem díky, David.
reagovať
gravestone
počet príspevkov105
dátum registrácie14.02.2016
Nedela 11.06.2017 10:28, Škoda na výběr, Fabie a Octavie
Na DSG rovnou zapomeň, ta je na pohodové přepravování z bodu A do bodu B. Pokud hledaš trochu zábavnější auto pro radost z jízdy, tak jedině 6-ti stupňový manuál s mechanickou parkovací brzdou. O výkonu motoru to zase až tak není.
reagovať
prushna
počet príspevkov4
Nedela 11.06.2017 11:07, RE: Škoda na výběr, Fábie a Octávie
Nemyslim zábavu jako drift, ale ostřejší jízdu, když na to šlápnu, aby to jelo. Jaký máš tedy názor na auto do 300 tis?
reagovať
Zvirak
počet príspevkov459
dátum registrácie09.09.2012
Nedela 11.06.2017 15:33, .
to DSG řadí pěkně a rychle, ale přijde mi, že strašně "žere" výkon. Čili na ostřejší jízdu to fakt není.
reagovať
KoobaS
počet príspevkov1042
dátum registrácie23.04.2014
Pondelok 12.06.2017 08:16, RE: Fabia II RS vs Octavia II RS Combi
prushna napísal:
Ahoj,stojím před rozhodnutím koupit nový vůz a rozhoduji se mezi Škodou Fabia II 1.4 TSFI, r.v. 2010, najeto 115tkm nebo Škodou Octavia II 2.0 TDI CR RS Combi, r.v. 2011, najeto 100tkm.Je mi 29, bez rodiny, auto chci na denní cesty do práce, po městě + 4x do měsíce delší cesty dálnice, radost z jízdy, blbnutí. Nevím, jestli ta Octavia není moc "uťáplá". Na Fabii mě láká výkon, DSG.Rád bych si přečetl Vaše názory, doporučení, na co si dát pozor a vše o kolo.Předem díky, David.

Přijde mi dost podezřelý, že o třídu větší Octa RS v naftě, tedy něco mezi modlou a ikonou, je za podobnou cenu jako Fabia RS. Ta je o třídu menší a pokud vím, tak dvojitě přeplňované TFSI má problémů víc než dost. Jestli chceš auto rychlý v přímce, tak nafta poslouží, po dálnici super a ve městě bude trochu trpět.
Osobně bych se díval třeba po Focusu, buď ST druhé generace, nebo 1,6 Ecoboost ve třetí generaci... Možná by se někde našel Megane GT220...
reagovať
BobanHTP
počet príspevkov2404
dátum registrácie19.08.2015
Pondelok 12.06.2017 09:43, RE: Fabia II RS vs Octavia II RS Combi
prushna napísal:
Ahoj,stojím před rozhodnutím koupit nový vůz a rozhoduji se mezi Škodou Fabia II 1.4 TSFI, r.v. 2010, najeto 115tkm nebo Škodou Octavia II 2.0 TDI CR RS Combi, r.v. 2011, najeto 100tkm.Je mi 29, bez rodiny, auto chci na denní cesty do práce, po městě + 4x do měsíce delší cesty dálnice, radost z jízdy, blbnutí. Nevím, jestli ta Octavia není moc "uťáplá". Na Fabii mě láká výkon, DSG.Rád bych si přečetl Vaše názory, doporučení, na co si dát pozor a vše o kolo.Předem díky, David.

Ahoj, Fábie na to nemá podvozek ani brzdy, navíc motor se nevyznačuje zrovna dobrou spolehlivostí.
Octávie - podvozek má aspoň víceprvek, ale kombi trochu bude ničit jízdní vlastnosti, užitkově ale fajn auto.
DSG = bude hodně opotřebovaná v tak silných autech, bál bych se, ale pravdou je, že přímou zkušenost nemám.
Za mě bych bral jednoznačně Ford Focus ST, dokonce 1.6 Ecoboost je dost na blbnutí, ale hlavně podvozek, celkové naladění Focusu je o třídu blíž RS. Tam se nechytá žádná Škodovka, která je jinak docela praktická. Alespoň se zkus ve Focusu projet, stojí to za to Šedá je teorie, zelený je strom života
reagovať
prushna
počet príspevkov4
Pondelok 12.06.2017 13:23, Nakonec jinak?
Děkuji za vaše názory, tipy a poznatky. Vzhledem ke komentářům, i tomu, co jsem se dočetl - ve zkratce, když už RS, tak s benzínem, diesel ne-e, tak jsem se porozhlédl a našel jsem srdcovku - Audi A3 2.0 TSI 147kW s DSG, r.v. 2009, 132tkm. Co si o tom myslíte? Na netu jsem se nic nelichotivého nedočetl, zkušenosti nemám.
reagovať
ctverak
počet príspevkov255
dátum registrácie01.08.2007
Utorok 13.06.2017 08:28, RE: Nakonec jinak?
prushna napísal:
Děkuji za vaše názory, tipy a poznatky. Vzhledem ke komentářům, i tomu, co jsem se dočetl - ve zkratce, když už RS, tak s benzínem, diesel ne-e, tak jsem se porozhlédl a našel jsem srdcovku - Audi A3 2.0 TSI 147kW s DSG, r.v. 2009, 132tkm. Co si o tom myslíte? Na netu jsem se nic nelichotivého nedočetl, zkušenosti nemám.

Místo Audi A3, bych raději uvažoval o Golfu GTI, díky kompaktnějším rozměrům je s ním větší zábava jako s OII RS.
U motoru 2.0 TSI je toho na internetu popsáno už docela dost. Když už 2.0 TSI tak do r.v. 2007, pak byl nahrazen verzí motoru s rozvodovým řetězem a tam je problém se spotřebou oleje.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.