Utorok 06.04.2021 17:24,
Dilema do budoucna - nechat si Fabii nebo koupit Tipo?
Ahoj pratele,
koukam, co se ted dava za benzinove motory a trosku z toho mam dilema...
Vlastnim jednickovou fabii combi 1.9 SDI, dovezenou z italie, ktera jezdi skvele, nema jedinou rez, jen jednu vadu... bud topi na maximum a nebo studeny fukár na maximum.... nejde regulovat teplota... dokonce u ni funguje i klimatizace a nikde neunika... zkratka super auto, ale na me jezdeni max 15 000 km rocne asi ne idealni. Hlavne v zime jezdim do prace 3x tydne 5 km tam a zpet. Prijde mi ji skoda... jinak nejsem zadny zavodnik a jeji lenost mi nevadi...
No a kdyz ted koukam, co davaji do novych aut, trivalce, obsah 1.0, tak me laka koupit benzinove fiat tipo 1.4, 70 kw... liny to bude stejne a ocekavam, ze hodne dlouho let nebudu resit skoro nic... na druhou stranu mi to prijde zbytecne... vubec nevim vlastne, co mam delat... k autum se chovam hezky a aspon budu vedet, mit nejakou jistotu na nekolik let... ale tu mam tak trochu i ted ve fabii... jde opravdu utahat diesel motor po meste, i kdyz ho neturuji po ceste do prace a jednou mesicne mu dam aspon delsi projizdku?
Predem rikam, ze nejsem nejaky bohaty cech a davat 250 tisic za nove auto se mi nechce, ale z hlediska budoucna jsem ochoten do toho jit... jen nevim, zda prevazujou pozitiva...
dekuji vsem za rady
reagovať