0
späť

diskuze k tématu: byl mi prodano auto neodpovidajici cene sance pri reklamaci?

kategórie zaradenia témy: poradna, ostatní, automobilky, česká vozidla
ondrej.sykora1FB
počet príspevkov1
dátum registrácie28.02.2012
Nedela 21.04.2013 00:23, byl mi prodano auto neodpovidajici cene sance pri reklamaci?
chci se se zeptat jak by jste resili tento pripad. koupil sem drahe auto s tim,ze je bez investic. pro info za 80 tis prumerna cena se pohybuje kolem 65.
ale byl sem zbrkly a hledel jen na to,ze tam je vse udelane a hlavne,ze to prd zere. karoserii sem prohlizel mene a az karosar nasledne konstatoval,ze to bylo tezce bourane. ja vedle,ze narazniky blatniky to neresim. videl sem,ze zcina blatniky dole kvest pohoda,lae karosar prisel na to,ze je pohnuty sloupek a nesedi celni sklo atd. Borec mi rekl,ze auto jen strikal kvuli skrabancum na boku. o bourace ani pul slova do smlouvy sme to nepsali bohuzel ani to,ze nechtel slevit ani litr,ze si stoji za tim,ze sve vymenil. ted poslouchejte tvrdil,ze vymenil loziska,kynetaky,cepy rizeni geometrie atd.
po sundani kol bylo zjisteno,ze byla menena cela poloosa,lozisko,tehlice,tlumic v origo servise. takze jedne tlumic ma najeto 40 tis a druhej dle budiku 180 nebo taky 300. dale tvrdil,ze jsou komplet brzdy po vymenen zjisteni bylo,ze desticky sice jsou,ale kotouce predek v polovine zivota a zadek jeden zvlneny,protoze je pridreny pistek. Bohuzel nic se nezaplsalo do smlouvy,takze mu nemuzu dokazat,ze mi rikal,ze vse menil. kdyz sem mu psal co to jako je to auto,ze to je 3x bourane,tak mi rekl,ze mi ho nenutil a ,ze on o nicem nevi,ze to jezdilo.,ale prodal to jako nejdrazsi vonavku,prtoze za 80 jsou auta o 3 roky mladsi v jinem stavu. rikam si no tak sem naletel budu jezdit a neresit treba se auto nevysere,ale ted sem prezul na letni gumy a zjistil sem,ze se klepe volant kdyz ho pustim s rychlosti to ustava, a pak uz to asi delaji nerovnosti tezko se sleduje volant za jizdy. geometrie bdue uplne spatne,protoze volant je jakoby 3 stupne vlevo.
Ted mi reknete co delat? kdybyb to bylo auto za 50 neresim,ale 80 je podle me proste podvod. Soudne to je prej i na roky s nejistym vysledkem. i kdyz sosued je pravnik a znama advokatka.,ale tady by prej spis bylo lepsi zplatit typkum a chytit ho pod krk,ale chci se zeptat jetsli sjet nekdy resili reklamaci se soukromnikem. je to borec 24,ale bydli u tchana co ma autoservis,takze moc dobre vedel co prodava a jen lhal. hrali na me divadlo se vsim.
Pravdepodobna pricina hazeni bude spatna poloosa . dale jsme zjsitil,ze to bylo bourano tezce aj na zadek jedne blatnik je asi cely prevarovany a druha strana je kytovana tak,ze tam nejsou rysy jak ma fabia min,ale je to zahlazeny dokolata. asi renete,ze sem si to mel poradne prohlidnout pred koupi,ale a sem blbec, ale tehda sem si opravdu nevsiml jen tech narazniku
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Nedela 21.04.2013 10:42, RE: byl mi prodano auto neodpovidajici cene sance pri reklamaci?
ondrej.sykora1FB napísal:
chci se se zeptat jak by jste resili tento pripad. koupil sem drahe auto s tim,ze je bez investic. pro info za 80 tis prumerna cena se pohybuje kolem 65.ale byl sem zbrkly a hledel jen na to,ze tam je vse udelane a hlavne,ze to prd zere. karoserii sem prohlizel mene a az karosar nasledne konstatoval,ze to bylo tezce bourane. ja vedle,ze narazniky blatniky to neresim. videl sem,ze zcina blatniky dole kvest pohoda,lae karosar prisel na to,ze je pohnuty sloupek a nesedi celni sklo atd. Borec mi rekl,ze auto jen strikal kvuli skrabancum na boku. o bourace ani pul slova do smlouvy sme to nepsali bohuzel ani to,ze nechtel slevit ani litr,ze si stoji za tim,ze sve vymenil. ted poslouchejte tvrdil,ze vymenil loziska,kynetaky,cepy rizeni geometrie atd.po sundani kol bylo zjisteno,ze byla menena cela poloosa,lozisko,tehlice,tlumic v origo servise. takze jedne tlumic ma najeto 40 tis a druhej dle budiku 180 nebo taky 300. dale tvrdil,ze jsou komplet brzdy po vymenen zjisteni bylo,ze desticky sice jsou,ale kotouce predek v polovine zivota a zadek jeden zvlneny,protoze je pridreny pistek. Bohuzel nic se nezaplsalo do smlouvy,takze mu nemuzu dokazat,ze mi rikal,ze vse menil. kdyz sem mu psal co to jako je to auto,ze to je 3x bourane,tak mi rekl,ze mi ho nenutil a ,ze on o nicem nevi,ze to jezdilo.,ale prodal to jako nejdrazsi vonavku,prtoze za 80 jsou auta o 3 roky mladsi v jinem stavu. rikam si no tak sem naletel budu jezdit a neresit treba se auto nevysere,ale ted sem prezul na letni gumy a zjistil sem,ze se klepe volant kdyz ho pustim s rychlosti to ustava, a pak uz to asi delaji nerovnosti tezko se sleduje volant za jizdy. geometrie bdue uplne spatne,protoze volant je jakoby 3 stupne vlevo.Ted mi reknete co delat? kdybyb to bylo auto za 50 neresim,ale 80 je podle me proste podvod. Soudne to je prej i na roky s nejistym vysledkem. i kdyz sosued je pravnik a znama advokatka.,ale tady by prej spis bylo lepsi zplatit typkum a chytit ho pod krk,ale chci se zeptat jetsli sjet nekdy resili reklamaci se soukromnikem. je to borec 24,ale bydli u tchana co ma autoservis,takze moc dobre vedel co prodava a jen lhal. hrali na me divadlo se vsim.Pravdepodobna pricina hazeni bude spatna poloosa . dale jsme zjsitil,ze to bylo bourano tezce aj na zadek jedne blatnik je asi cely prevarovany a druha strana je kytovana tak,ze tam nejsou rysy jak ma fabia min,ale je to zahlazeny dokolata. asi renete,ze sem si to mel poradne prohlidnout pred koupi,ale a sem blbec, ale tehda sem si opravdu nevsiml jen tech narazniku

3x nechápu.
1. Koupit auto bez pořádné smlouvy, kde se definuje stav vozu (smlouva chrání i prodávajícího před reklamací ojetých kotoučů apod., i kupujícího před velkými podvody, jako tento).
2. Auto si pořádně neprohlédnout - na tomto autě to muselo být vidět na první pohled
3. Koupit nejdražší auto a spoléhat na ostatní - lepší je koupit spíše za průměrnou cenu a zbytek si zainvestovat sám do věcí, které si vyhodnotím sám - ne někdo jiný

Jinak se obávám, že máte černého Petra, ústní smlouva je sice aky smlouva, ale bez svědků ve Váš prospěch to bude tvrzení proti tvrzení nebo budou s tchánem 2 proti 1.

Nezlobte se, ale jste přesně ten případ, který dovoluje uživit se podvodníkům. Dokud se budou vozy kupovat tímto způsobem, budou se taková auta stále prodávat. A řešit to násilím může situaci jen zhoršit.
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Nedela 21.04.2013 12:06, RE: byl mi prodano auto neodpovidajici cene sance pri reklamaci?
David V napísal:
ondrej.sykora1FB napísal:
chci se se zeptat jak by jste resili tento pripad. koupil sem drahe auto s tim,ze je bez investic. pro info za 80 tis prumerna cena se pohybuje kolem 65.ale byl sem zbrkly a hledel jen na to,ze tam je vse udelane a hlavne,ze to prd zere. karoserii sem prohlizel mene a az karosar nasledne konstatoval,ze to bylo tezce bourane. ja vedle,ze narazniky blatniky to neresim. videl sem,ze zcina blatniky dole kvest pohoda,lae karosar prisel na to,ze je pohnuty sloupek a nesedi celni sklo atd. Borec mi rekl,ze auto jen strikal kvuli skrabancum na boku. o bourace ani pul slova do smlouvy sme to nepsali bohuzel ani to,ze nechtel slevit ani litr,ze si stoji za tim,ze sve vymenil. ted poslouchejte tvrdil,ze vymenil loziska,kynetaky,cepy rizeni geometrie atd.po sundani kol bylo zjisteno,ze byla menena cela poloosa,lozisko,tehlice,tlumic v origo servise. takze jedne tlumic ma najeto 40 tis a druhej dle budiku 180 nebo taky 300. dale tvrdil,ze jsou komplet brzdy po vymenen zjisteni bylo,ze desticky sice jsou,ale kotouce predek v polovine zivota a zadek jeden zvlneny,protoze je pridreny pistek. Bohuzel nic se nezaplsalo do smlouvy,takze mu nemuzu dokazat,ze mi rikal,ze vse menil. kdyz sem mu psal co to jako je to auto,ze to je 3x bourane,tak mi rekl,ze mi ho nenutil a ,ze on o nicem nevi,ze to jezdilo.,ale prodal to jako nejdrazsi vonavku,prtoze za 80 jsou auta o 3 roky mladsi v jinem stavu. rikam si no tak sem naletel budu jezdit a neresit treba se auto nevysere,ale ted sem prezul na letni gumy a zjistil sem,ze se klepe volant kdyz ho pustim s rychlosti to ustava, a pak uz to asi delaji nerovnosti tezko se sleduje volant za jizdy. geometrie bdue uplne spatne,protoze volant je jakoby 3 stupne vlevo.Ted mi reknete co delat? kdybyb to bylo auto za 50 neresim,ale 80 je podle me proste podvod. Soudne to je prej i na roky s nejistym vysledkem. i kdyz sosued je pravnik a znama advokatka.,ale tady by prej spis bylo lepsi zplatit typkum a chytit ho pod krk,ale chci se zeptat jetsli sjet nekdy resili reklamaci se soukromnikem. je to borec 24,ale bydli u tchana co ma autoservis,takze moc dobre vedel co prodava a jen lhal. hrali na me divadlo se vsim.Pravdepodobna pricina hazeni bude spatna poloosa . dale jsme zjsitil,ze to bylo bourano tezce aj na zadek jedne blatnik je asi cely prevarovany a druha strana je kytovana tak,ze tam nejsou rysy jak ma fabia min,ale je to zahlazeny dokolata. asi renete,ze sem si to mel poradne prohlidnout pred koupi,ale a sem blbec, ale tehda sem si opravdu nevsiml jen tech narazniku
3x nechápu. 1. Koupit auto bez pořádné smlouvy, kde se definuje stav vozu (smlouva chrání i prodávajícího před reklamací ojetých kotoučů apod., i kupujícího před velkými podvody, jako tento). 2. Auto si pořádně neprohlédnout - na tomto autě to muselo být vidět na první pohled 3. Koupit nejdražší auto a spoléhat na ostatní - lepší je koupit spíše za průměrnou cenu a zbytek si zainvestovat sám do věcí, které si vyhodnotím sám - ne někdo jiný Jinak se obávám, že máte černého Petra, ústní smlouva je sice aky smlouva, ale bez svědků ve Váš prospěch to bude tvrzení proti tvrzení nebo budou s tchánem 2 proti 1. Nezlobte se, ale jste přesně ten případ, který dovoluje uživit se podvodníkům. Dokud se budou vozy kupovat tímto způsobem, budou se taková auta stále prodávat. A řešit to násilím může situaci jen zhoršit.

Amen. Bohužel, za chyby se platí. Ale pokud je to jen penězi, tak to ještě jde. Horší by byla nehoda způsobená právě nějakou takovou skrytou vadou, nebo následky havárie umocněné zhoršenými deformačními průběhy. Šance vidím jako minimální, čili bych to bral jako drahou zkušenost. Podruhé už to asi dopadne jinak...
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Utorok 23.04.2013 13:50, souhlas
Souhlasím s předchozími příspěvky. A jak jste sám uvedl, nikdo Vás do koupě nenutil. Soud by byly jen další vyhozené peníze a zničené nervy. Věřím, že najednou by si prodejce našel spoustu svědků a z původního tvrzení proti tvrzení byste ještě Vy mohl být ten špatný (a už vůbec nikoho nechytejte pod krk). Je to hnus, velebnosti, ale jediné, co teď můžete pro sebe i okolí udělat, je vzít si z toho ponaučení a šířit dál, co se Vám stalo, aby si i ostatní dali při koupi auta pozor, nebyli líní si auto prověřit, a vzali s sebou na prohlídku odborníka. Není to zadarmo, ale vyplatí se to.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.