Piatok 28.01.2022 18:57,
motor 1.0 Sce a 1.0 Mpi
Rosťu bych chtěl taky upozornit na jím a manželkou vybírané motory u Dacie a Škodovky. Oba jsou sice nepřímovstřikové atmosférické trojválce, ale ten u Škodovky 1.0 Mpi 44 kW je pořád jednoduchý a jen v maličkostech inovovaný od dob, kdy začínal v Citigu, kdežto ten u nového modelu Dacie Sandero s výkonem 49kW, tedy Sce 65, má nově již filtr GPF a pokud jsou mé informace správné, tak by měl mít i ventil EGR. Nic z toho motor u Škodovky nemá a já mu dávám větší šance na dlouhodobý, bezproblémový provoz, než u motoru té Dacie. Pochopil jsem, že Rosťa si vybírá mezi novým Sanderem přímo z autosalónu, ale nevím jak to je s tou Fabií, protože nikde na webu nevidím, že by se dala ještě s tím motorem koupit jako skladovka, každopádně jako nová, se Fabie III s motorem 1.0 Mpi 44 kW již pár měsíců nevyrábí, takže ani výbavu si nikde nemůže nijak nakonfigurovat, ale jen kupovat, co je kde k mání. Přiznávám, novým Sanderem jsem ještě nejel a tak nevím jak se nová generace zlepšila, zvětšila ale když jsem si porovnával Sandero vyrobené v roce 2020 s trojkovou Fabií taky z roku 2020, tak pořád ta Škodovka byla o hodně pečlivěji a tak nějak festovněji udělaná. No a co se týče toho menšího prostoru vzadu, tak pokud Rosťa nebude převážet pořád plné auto, tak pro 2 dospělé lidi nemá cenu řešit nějaký ten prostor na zadní lavici, ale vyzkoušet si to musí sám.
reagovať