0
späť

diskuze k tématu: pískání z motorového prostoru

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 03.06.2014 06:11, pískání z motorového prostoru

vozidlo: Škoda Citigo robotická převodovka
rok výroby: 2012
palivo: benzin
výkon v kW: 55
kód motoru: EA 211

popis závady: po nastartování studeného motoru se nadnormálně všechno klepe, drnčí okna, vycházejí z celého auta divné zvuky...ale jede a řadí a brzdí normálně.Po zahřátí na provozní teplotu při volnoběhu píská. jako oscilátor na cca 8kHz, po mírném našlápnutí plynu toto pískání přestane.Po vytočení na omezovač - 4000ot. a odstavení tam něco zadrnčí, zavibruje.V autorizovaném servisu za den práce nic nenašli, spolupracují s tech podporou v M.Boleslavi a druhý den nic.Auto je v záruce , náběh 17800km.Spotřeba beze změny,hlučnost a vibrace nestandardní.
u

kód chyby určené na diagnostice: nic

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: všechno co se dalo rozdělali a prohlédli a opětovně složili - filtr,volnoběžku na alternátoru, výfuk, hadice jestli nesají falešný vzduch....ten zvuk je ale spíše z elektroniky - dle mého názoru.S autem jezdí žena do práce, a postupní zhoršování ani nezaznamenala, až jsem s tím jednou jel já a zjistil jsem tu změnu k horšímu. Předpokládal jsem,že v automatu to bude blondýnám odolné a navíc v 17800km akorát zajeté....
reagovať
radek.slivaFB
počet príspevkov181
dátum registrácie16.03.2013
Utorok 03.06.2014 07:13, piskani
Nevim jestli tento motor ma egr ventil ale ja si pamatuju ze mi to piskalo taky na volnobeh, jekoliz to je egr radne otevreny...po vycisteni to prestalo
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.