0
späť

diskuze k tématu: Renault Vel Satis a převodovka PK6

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 24.09.2013 11:53, Renault Vel Satis a převodovka PK6
popis závady: Začala být hlučnější převodovka u mého auta, vyměnil sem v ní olej.Byl klid ale jen pár kilometrů, poté začala znovu hučet.Bojím se abych něco nezanedbal, poraďte prosím, mám nechat vyměnit nějaká ložiska?

vozidlo: Renault Vel Satis
rok výroby: 2002
palivo: benzin
výkon v kW: 120
kód motoru: -
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Streda 25.09.2013 09:44, Olej
Ak bol olej vymeneny po velmi dlhej dobe alebo najazde, skusil by som ho vymenit znova. Podobne som to mal aj u seba. Kupil som stocene auto s 140t na tachometri (realne mohlo ist cez 250-300) a pretoze tazko radilo, vymenil som hned olej v prevodovke. Po nejakom case to islo este tazsie. Ked sa menila poloos, tak mi v servise povedali, ze taky cierny olej v prevodovke este nevideli. Tak som ho vymenil este raz a bol pokoj. Ten novy olej rozpustil bordel v prevodovke a preto radila tak zle. Po dalsej vymene uz bolo vsetko v poriadku. Asi by som zacal tymto, je to najlacnejsie a moze to naozaj pomoct.
reagovať
*autofans*
počet príspevkov159
dátum registrácie21.11.2008
Streda 25.09.2013 13:20, Převodovka Renault
Nehledal bych chybu v oleji ani jeho výměně. Nevím jak Vel Satis, ale převodovka kterou Renault montuje např. do Traffica je tragédie. Ložiska jsou dimenzovaná max. do sekačky na trávu v kategorii hobby. Obvykle stačí najet 80-100tkm a začnou hučet a je to na repas převodovky.
Pozor ještě na jednu fičůrku této značky, jednu dobu používala např. u Laguny hnací hřídele s manžetou u převodovky která se neotáčela jako u 99% produkce, ale stála a byla vybavena guferem na poloose které postupně propouštělo olejovou náplň z převodovky ven nenápadným rozstřikem po okolí. Technická řešení Renaultu mě vždycky fascinovala
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.