0
späť

diskuze k tématu: Problikávání všech kontrolek a následné vypnutí rádia a hodin

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, francouzská vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 02.08.2013 08:08, Problikávání všech kontrolek a následné vypnutí rádia a hodin
Při otočení klíčku a následném nastartování se ozval takový zvláštní zvuk, připomínající \" zavrčení \". Ujel jsem cca 5 km a při vypnutí motoru vyplo rádio a vymazaly se hodiny na středovém panelu. Když jsem opět otočil klíček abych nažhavil motor, všechny kontrolky problikávaly.. Po opětovném kroku odznovu problém ustal, ale nerad bych aby se mi podobná situace stala například při jízdě..Děkuji za radu..

vozidlo: Renault Clio 2.0 Sport
rok výroby: 2001
palivo: benzin
výkon v kW: 124
kód motoru: VF1CB1COF23794369
reagovať
Paul
počet príspevkov773
dátum registrácie07.11.2008
Piatok 02.08.2013 14:36, Konektor
Je mi jasné, že odpověď typu: ´´Je to frantík, voe.´´ by vás asi neuspokojila. Ale tohle je spíš otázka pro zkušeného autoelektrikáře. Může být zoxidovaný konektor kdesi v palubce, prodřený drát, a je to... Už to má své roky a klidně může zatékat kolem těsnění čelního skla.
reagovať
tomaskrtek
počet príspevkov982
dátum registrácie18.03.2008
Piatok 02.08.2013 14:43, RE: Problikávání všech kontrolek a následné vypnutí rádia a hodin
nepřihlášený uživatel napísal:
Při otočení klíčku a následném nastartování se ozval takový zvláštní zvuk, připomínající \" zavrčení \". Ujel jsem cca 5 km a při vypnutí motoru vyplo rádio a vymazaly se hodiny na středovém panelu. Když jsem opět otočil klíček abych nažhavil motor, všechny kontrolky problikávaly.. Po opětovném kroku odznovu problém ustal, ale nerad bych aby se mi podobná situace stala například při jízdě..Děkuji za radu..vozidlo: Renault Clio 2.0 Sportrok výroby: 2001palivo: benzinvýkon v kW: 124kód motoru: VF1CB1COF23794369

udělat diagnostiku, s největší pravděpodobností ukáže na nízkou kapacitu aku.
reagovať
free78
počet príspevkov300
dátum registrácie19.09.2008
Piatok 02.08.2013 14:48, ...
ten nápad Tomáše Krtka, že je špatná baterie není úplně mimo. Mě to takle podobně blbnulo taky, potom asi za 3 dny klekla baterie.

To vrčení bylo buď:
a) nějaké relé u kterého pokleslo napětí, tak se začalo převalovat mezi stavem sepnuto a vypnuto.
To mohlo být způsobeno buď špatnou autobaterií, nebo byl pokles napětí z jiného důvodu - někde je prostě špatnej kontakt.
b) bzučení způsobil špatný kontakt např. v nějakém konektoru, přeskakování jisker se mohlo takle akusticky projevit.
reagovať
Pepe
počet príspevkov1136
dátum registrácie09.05.2007
Piatok 02.08.2013 15:42, RE: Konektor
Paul napísal:
Je mi jasné, že odpověď typu: ´´Je to frantík, voe.´´ by vás asi neuspokojila. Ale tohle je spíš otázka pro zkušeného autoelektrikáře. Může být zoxidovaný konektor kdesi v palubce, prodřený drát, a je to... Už to má své roky a klidně může zatékat kolem těsnění čelního skla.

Jediná věc, kde vidím blikat všechny kontrolky, je espresso mašina při odvápňování . Postupoval bych stejně, jako TK - tzn. od nejlevnějších (nejjednodušších) věcí výše... Speciálně Renault je na tom s elektroinstalací ne zrovna růžově (ať už jde o jakéhokoliv subdodavatele, třeba z D). Prostě vybavené auto dokáže ukázat i odvrácenou tvář elektroživota.
reagovať
Corlis
počet príspevkov135
dátum registrácie14.03.2007
Piatok 02.08.2013 16:01, RE: Konektor
Pepe napísal:
Paul napísal:
Jediná věc, kde vidím blikat všechny kontrolky, je espresso mašina při odvápňování . Postupoval bych stejně, jako TK - tzn. od nejlevnějších (nejjednodušších) věcí výše... Speciálně Renault je na tom s elektroinstalací ne zrovna růžově (ať už jde o jakéhokoliv subdodavatele, třeba z D). Prostě vybavené auto dokáže ukázat i odvrácenou tvář elektroživota.

o tomhle mužu napsat knihu, manzelka má clio 1.2 rv 99. Měl jsem jak slabou baterku, tak kostru, zatékání, zoxydované kabely, vlhké kabely, blilkající disco na palubce......ano je to frantík. někdy se děje při horku jak je nyní, pak to po kilometru přestane, někdy při mrazu, někdy musím auto vypnout, pak zapnout a je vše ok......ale auto pořád jede kupodivu. Ted jenom odešel snímač na převodovce pro tachometr..... , jezdí se naplint, v praze to je radost...
reagovať
Ondrass
počet príspevkov1
dátum registrácie07.08.2013
Streda 07.08.2013 13:44, Clio
No přestalo to dělat, nechápu.. ted jsem akorát musel vyměnit čidlo otáček, jelikož mě při volnoběhu pořád chcípalo auto.. už jsem z toho byl hotovej.. No a myslim si, že baterkou by to taky mohlo být, tak zkusim dobít baterii a pokuď by se to opakovalo, tak začnu pátrat hlouběji děkuji všem za rady
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.