Nedela 17.03.2013 12:46,
scenic I.generace
Měli jsme stejný auto s stejným motorem 5 let.Někdo chválí,někdo zatracuje,záleží podle toho kdo co očekává od auta,jakým stylem rád jezdí na silnici a pod.Pak je lehký zatracovat neco co není Golf,BMW,a pod žejo....
Scenic je nejlepší auto ve kterým jsem kdy seděl.Vysvětlím.- Jezdím bezpečně,takže nepotřebuju aby mi auto držel na silnici jako přibitej když na plný plyn jedu du zákruty...protže takhle nejezdím prostě. Volant není tak citlivej,a prevodovka dost volný,jenomže,v klidu je čas dát si prevody tam kde patří,jestli někdo hledá sportovní svězení ten nekupuje MPV žejo.
Pohodlí: Pravidelně jsme cestovali i deset hodín,a skoro vždicky jsme zastavili jen po čtyřech hodinách třeba,a žádná únava neexistuje,nic nebolí,nohy máte rovně jelikož sedíte víš,tělo uplně odreaguje v Scenicu.Měli jsme fabiu,a taky jsem se vozil párkrát i v jinych autech (octavie,laguna,passat) a můžu říct Scenic je míle před ostatníma v pohodlí a to nepreháním.Je tady tolik místa že až,přitom zvenka je auto pořád dost malí(nepotřebuje půlku silnice pro otáčení,atd) Nastupování a vystupování to je neskutečně jednoduchý.
Vůbec žádnej ,,kombík,, na tohle auto nemá,co se tíče pohodlí,a využívání uložných prostoru a to ještě dělá v kompaktních rozmerech.
Motor 1.6 16V je hodně dobrý.Dá sa jezdit i svižně,a třeba 1.9D v oktávii má co dělat aby sní srovnal.Vyžaduje jen dobrý olej(kupovali jsme vždicky original ELF) .Třeba dát si pozor na vodní pumpu,ono to odchází dřív,nejlepší je měnit třeba 15 tisic kilometru před stanovením ,,limitem,, Měli jsme průmernou spotřebu 7,5 litru,ve městě 9L
Co dodat.
Když někdo rád i sportovně,teda časteji,tak at si koupí C-max,když už MPV,zatu cenu fakt parádní auto,ale když někdo rád klidně,v pohodlí,bez unavy,tak na Scenic 1.gen nemá žádnej MPV,sedan,ani kombík.Takhle to je.
p.s. ženy milujou stím autem jezdit taky :)
reagovať