Pondelok 14.10.2019 13:36,
Nové Clio
Je parádní vozidlo. Ostatně už dlouhou dobu renault předvádí, že skutečně umí. A to nejen v oblati dyzajnu, ale také ve splehlivosti. před 10 lety by mě za tuto kacířskou větu ukamenovali, dnes nevěří jen totální fanatici koncernu das Auto. Ovšem ti, co spoleéhají na Renault, se jen smějí s hubou od ucha k uchucu. za pár peněz dostanou nádherný vzhled, velmi dobrou kvalitu a výbornou spolehlivost. K tomu výtečné jídzní vlastnosti. A u nich bych se zastavil. na dovolené každoročně po dobu 9 let s jednou výjimkou (Fiesta 1,25) testuji vždy nový model renault. Ať Megane, či Clio. tamnější půjčovny totiž mají každýmm rokem zjara nové funglovky a já jako !štamgastů dostává již pár let nejetá auta, která zajíždím. A k novému Cliu: jeho jídzní vlastnosti jsou vynikající. Byvše odkojen špičkovými vlastnostmi 3 modelů Subaru, před Cliem mohu jen smeknout. Řízení a řazení (nevím, proč auto článku píše u gumovém nepřesném řazení, zřejmě vylítaný novinářský kus) jsou na 5*/5. taktéž brzdy, ba i ono odhlučnění, i když to by mohlo být o půl hvězdičky lepší. SPotřeba v režimu jízdy 1-2-3 byla za celou moji dovolenou 6,1/100 a to je na skákání po prašných rozbitých kamenitých cestách super výsedek. Na tamní "dlouhé" trati (cca 30km po precizní asfaltce) jsem dosánul ve 2 lidech 4,1/100. Tohle auto bude mým autem na důchod, o tom jsem přesvědčen. zjistil jsem, že nepotřebuji 3,7l V6 s 350Hp., ani 4x4 v Subaru, ale levné, ekonomické auto, co jako bonus má tu výhodu, že nehnije. Předšlé generace to totiž mnohokrát potvrdily (viz Clio 1,2 mé dcery z r. 2005 - kastle je bez jediného pupínku a to se jezdí v létě v zim a parkuje venku).
reagovať