Joska napísal:
Davide V., zdravím Vás. Hele...Ano, ano... je to levný a to mne zajímá, ale zajímá mne i to "víc". Lidi, co jezdí v benzínu ještě nejsou automaticky ekologicky smýšlejícími lidmi ..už se to tu zase rozjíždí ve smyslu benzín (nadlidi, ekologové, Ti osvícení a uvědomělí) a nafta (hlupáci, šetřílci, socky...)...Znám zrovinka chlápka, co má benzíňák a v kamnech topí odřezkami lamina (dostává to zadarmo z truhlárny)...děs běs !!!, sajrajt (zářivky, autobaterie, zbytky barev...) vozí do příkopů u les...
Rozdíl mezi benzínem a naftou je asi jako být zastřelen stříbrnou nebo olověnou kulkou. S tím se dá souhlasit, ale mě spíš jde o jinou věc. Obecně nemám rád slovo socka a majitele naftových aut bych takto asi nenazýval, nicméně hlavní důvod pořízení naftového motoru je úspora na palivu (při spolehlivém agregátu i na provozních nákladech) a nesmírně mi vadí, když mě chce někdo přesvědčit, že ne. Vadí mi pak legislativní zvýhodnění samotného paliva, jakož i liberálnější emisní limity pro naftová OSOBNÍ auta. Vadí mi nesoulad mezi posledními tlaky na ekologizaci všeho možného, které jsou v rozporu s výše uvedeným. A když si pak přečtu hořekování rafinerek, že prodali málo benzínu a nafty a srovnám to s tlakem na snižování spotřeby a eliminování starých "žravých" vozidel, tak mi to nejde dohromady s ohledem na zdravý rozum.