Dělal jsem v Áčkách a člověk by se občas divil, co se vše tam dá prodat do bazaru...
Výkup hlavně funguje dle prodeje, když auta mizí jak na běžícím pásu, tak se z ulice bere téměř všechno, jen aby se plnilo. Pokud je to naopak, tak se řeší každá volovina. Samozřejmě srazit cenu co nejvíc dolů, aby se dalo na autě vydělat.
A záleží zase na jednotlivým výkupčím, i když někteří jsou fakt soudní, poznají havárku a nic nevykoupí. Nemůžete se ale na to spoléhat. Mohou za to i někteří prodávájící, když na údržbu kašlou a auto před rozpadnutím radši prodají, at se stará nový majitel.
Záleží taky co kupujete, já sháněl Fabku a mohl jsem mít z Áček za 55 tisíc a nebo z ulice za 39 tisíc. Radši jsem si vzal tu z ulice, i když jsem věděl, že jí chybí nějaký ten kilometr a už má za sebou nějaký šrám, ale jezdí to slušně a vím přesně co s tím autem bylo, co autu bylo nutné udělat a co je nutné udělat.
A nejlepší byl borec, který si to vzal na dlouhou půjčku. Výkupka 40, prodejka 70 na úvěr a celkem zaplatí 160 za dva roky na splátkách. Zisk 120 tisíc na staré Fabii HTP.