Teinka napísal:
Dobrý den, jsem v koncích. Představovala bych si auto v naftě, s nízkou spotřebou, cenou do 60 000Kč. Vyhlédla jsem si Peugeot 307 2.0hdi, Ford focus 1.8tdci nebo Fiat Stilo...Jenže nevím, které z nich si vybrat a zda jsou vůbec správnou volbou. Budu jezdit cca 3krat týdně do školy (cca 70km). Chtěla bych, aby bylo auto pěkného vzhledu (bílé, černé či šedé barvy). Co si myslíte o mém výběru? Doporučili byste mi jiné auto? Děkuji
70 km, jedna cesta, 2 cesty nebo všech 6 cest? To dost hraje roli.
Chrochta za 60? To bych se skutečně bál a je tady dost poptávajících kolem této částky a odpověď je vždy stejná. Vyberte auto v nejlepším stavu. Ze zmíněných bych to viděl buď na benzínového Focuse nebo, když už chrochtu, tak asi to Stillo JTD. Od vzhledu bych se oprostil, za ty peníze si skutečně moc vybírat nemůžete.
A pozor, provoz není jen palivo, je toho dost i bokem. Počítejte základní cenu jednoho km za min. 4 Kč (palivo, pojistky, údržba, opravy), abyste si mohla udělat alespoň základní rozvahu, jestli na to máte.
Apropos auto za 60 tisíc mám doma, ale je ve stavu, kdy prodat ho je naprostý nesmysl. Proč to píšu? Abyste věděla, že všechny ty auta, co si budete prohlížet, nějaký důvod k prodeji mají a Vy musíte přijít na to, jaký to je, abyste koupila to nejlepší. Ideál je, dostal jsem služebáka, tak to dávám hned pryč nebo umřela mi tetička a já mám novější auto.
Co neuslyšíte: už mi to vibruje při rozjíždění, servisáci dávají spojce se setrvákem maximáne 5 tisíc km; nechal jsem testovat vstřikovače, protože to při přidání dost čoudí a jsou zralé na výměnu; ztrácí se mi dost oleje; padá mi to do nouzáku, občas to vůbec netáhne, musím to chcípnout a znovu nastartovat.
Tak přeju hodně štěstí.......s tém pertinaxem (víme z čeho to je?)