0
späť

diskuze k tématu: Opel Zafira

kategórie zaradenia témy: německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 05:51, Zafirka
Mě osobně se Zafira jeví jako nejhezčí MPV z těch let jejího vzniku, tedy kolem roku 2000 neměla konkurenci, ať vzhledem nebo variabilitou interiéru (v tom ji nepřekonávají i některé moderní MPV)!
Se spolehlivostí je na tom taky celkem solidně!
Udivuje mě, že vaše 1.6 16V jede celkem slušně jak říkáte, osobně bych doporučil 1.8 16V, jsou to výborné motory od Oplu.
Jako naftu bych viděl 2.2DTI od roku 2003, kdy dostaly všechny typy nová čerpadla, které jsou mnohem spolehlivější než do roku 2002.
Jinak jako lahůdku vidím Zafiru OPC s motorem 2.0T (140-147kw), to musí být ideální rodinný vůz :o))
Každopádně není až tak tvrdá jako nejnovější Zafira II OPC 177kw
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 06:35, RE: Zafirka
zigi napísal:
Mě osobně se Zafira jeví jako nejhezčí MPV z těch let jejího vzniku, tedy kolem roku 2000 neměla konkurenci, ať vzhledem nebo variabilitou interiéru (v tom ji nepřekonávají i některé moderní MPV)!
Se spolehlivostí je na tom taky celkem solidně!
Udivuje mě, že vaše 1.6 16V jede celkem slušně jak říkáte, osobně bych doporučil 1.8 16V, jsou to výborné motory od Oplu.
Jako naftu bych viděl 2.2DTI od roku 2003, kdy dostaly všechny typy nová čerpadla, které jsou mnohem spolehlivější než do roku 2002.
...
Jako rodinný auto určitě prostorem super, ale bohužel už po několika měsících v prodeji bylo známo, že spotřeba je, mírně řečeno, těžko akceptovatelná.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 06:40, Variabilita????
S tou variabilitou se mi to nezdá, nelíbí se mi zadní lavice, která je vcelku a lze ji jen posouvat dopředu a dozadu. Naproti tomu třeba Scenic má samostatná sedadla, což mi přijde mnohem lepší. Jinak je zafira pěkné auto.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 06:52, RE: Variabilita????
Mashur napísal:
S tou variabilitou se mi to nezdá, nelíbí se mi zadní lavice, která je vcelku a lze ji jen posouvat dopředu a dozadu. Naproti tomu třeba Scenic má samostatná sedadla, což mi přijde mnohem lepší. Jinak je zafira pěkné auto.
Ono už to, že autor vybíral mezi rendlem a Opelem o srovnání svědčí, ale k afiře bych spíše postavil Espace. Kde je opravdu variabilita sedaček úžasná.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 06:52, RE: Zafirka
edmund napísal:
Jako rodinný auto určitě prostorem super, ale bohužel už po několika měsících v prodeji bylo známo, že spotřeba je, mírně řečeno, těžko akceptovatelná.
Nevím co myslíš tou spotřebou, ale bude to u jak každého jiného MPV, benzíny budou jezdit tak za 7-9l a nafta cca 6-7l, nemysli si že TDI jezdí za 3,5l, to jsou jen fámy majitelů TDIček.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 07:01, RE: Zafirka
zigi napísal:
Nevím co myslíš tou spotřebou, ale bude to u jak každého jiného MPV, benzíny budou jezdit tak za 7-9l a nafta cca 6-7l, nemysli si že TDI jezdí za 3,5l, to jsou jen fámy majitelů TDIček.
No jo, jenže pokud budu věřit tomu, co jsem slyšel od majitelů Zafiry, tak spotřebu jen málokdy stlačili právě pod těch 9. Běžné PRÝ bylo přes 10. A nějaké nekritické TDIčkaře sem nepleť.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 07:48, RE: Zafirka
edmund napísal:
No jo, jenže pokud budu věřit tomu, co jsem slyšel od majitelů Zafiry, tak spotřebu jen málokdy stlačili právě pod těch 9. Běžné PRÝ bylo přes 10. A nějaké nekritické TDIčkaře sem nepleť.
Tak to máme asi každý jiné majitele Zafiry, jelikož od lidí co znám já právě mluví u benziňáků kolem 8l v poho, ale jestli se jezdí po městě nebo krátké štreky, pak to leze k 10l skoro u všech vozů...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 08:03, RE: Zafirka
zigi napísal:
Tak to máme asi každý jiné majitele Zafiry, jelikož od lidí co znám já právě mluví u benziňáků kolem 8l v poho, ale jestli se jezdí po městě nebo krátké štreky, pak to leze k 10l skoro u všech vozů...
Proto jsem zvýraznil to PRÝ. Prostě nemám vlastní zkušenost. 8 litrů bych bral jako normu, ale fakt mne strašili 10 a víc.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 09:04, RE: Zafirka
edmund napísal:
Proto jsem zvýraznil to PRÝ. Prostě nemám vlastní zkušenost. 8 litrů bych bral jako normu, ale fakt mne strašili 10 a víc.
To je asi podobný PRÝ jao že je FIAT porouchaný už na prospektu. Zajímalo mě, kdo autorovi toto zaručené dogma prozradil? Ale mě to nevadí, já si aspoń fiátke koupím levněji, když mají tak špatnou pověst.-)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 09:26, RE: Zafirka
anonym napísal:
To je asi podobný PRÝ jao že je FIAT porouchaný už na prospektu. Zajímalo mě, kdo autorovi toto zaručené dogma prozradil? Ale mě to nevadí, já si aspoń fiátke koupím levněji, když mají tak špatnou pověst.-)
No nejsem si jistý tím levněji. Teď ruším jedno auto a dělám si srovnání a Fiat nevychází zrovna nejlevněji. Alespoň ne ve funglovkách.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 11:50, RE: Zafirka
edmund napísal:
Edmunde, nesmíš věřit všemu co slyšíš :o))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 12:03, RE: Zafirka
zigi napísal:
Edmunde, nesmíš věřit všemu co slyšíš :o))
Zigi, tebe prostě sere že nemáš TDI. To víš to nemůže mít kde kdo. A hlavně nemáš se tady s kým hádat co? ty kašpárku.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 12:50, RE: Zafirka
anonym napísal:
Zigi, tebe prostě sere že nemáš TDI. To víš to nemůže mít kde kdo. A hlavně nemáš se tady s kým hádat co? ty kašpárku.
Anonyme, já se s nikým nehádám a nikdy jsem to tady nedělal, nemám to v popisu práce. Spíš si radši poklábosím o některých věcech, ale hádat se opravdu nebudu.
Díky, ale turbodehet TDI bych nechtěl ani zadarmo, kámoš si nedávno koupil O1 TDI 81kw a sere se mu tam snad všechno, už to chce prodat (ani se mu nedivím) :o))

PS:kašpárka máš hádej kde :o))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 13:43, csr
nedobrá pověst rencků ho dohnala do náručí ještě horších Opelů s dobrou pověstí
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 13:50, RE: Zafirka
zigi napísal:
Anonyme, já se s nikým nehádám a nikdy jsem to tady nedělal, nemám to v popisu práce. Spíš si radši poklábosím o některých věcech, ale hádat se opravdu nebudu.
Díky, ale turbodehet TDI bych nechtěl ani zadarmo, kámoš si nedávno koupil O1 TDI 81kw a sere se mu tam snad všechno, už to chce prodat (ani se mu nedivím) :o))

PS:kašpárka máš hádej kde :o))
Potrefena husa kope............
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 16:31, RE: Zafirka
edmund napísal:
moja osobná skúsenosť 1,6 astra kombík8/06 po 18 000 km
priemerná spotreba posledních 5000 7.8 l
z toho 50%mesto 30%dialnica 20%okresky
dialnica pri priemernej rýchlosti130 7l
okresky 6-6,5
mesto 8,5-9
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 16:31, RE: Zafirka
anonym napísal:
Potrefena husa kope............
Nejslabší motor co se do toho dával a pak se diví že to tak žere.Ideál na tohle auto je 2.0 16V
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 16:55, RE: Zafirka
edmund napísal:
Jeste bych se vratil k te spotrebe. Sam vlastnim Zafiru 1,8 (92 Kw) a spotrebu mam kolem 8 litru, at uz po meste nebo po dalnici a to bych rekl, ze jezdim docela rychle. Jen jednou jsem se dostal na spotrebu asi 10,3 a to jsem jel Praha - Ostrava za nejakym Polakem,ktery mel Mercedes S500 a cestu jsem absoloval v rychlostech 150 - 210. Takze si myslim, ze o moc vetsi spotreby dosahnout nelze. Mozna jeste nejak nesikovne po meste...ale moc se mi to nezda. Jinak Zafiru jsem kupoval jako novou v roce 2002, mam najeto asi 75 000 km a jediny nenormalni problem byl 2x meneny levy predni tlumic. A ted to vypada na posledni cast vyfuku, ale jeste drzi tak uvidime. Proto bych asi Zafiru doporucil i ostatnim, netvrdim, ze je nejlepsi, ale rozhodne je dobra,ne ale dvoulitr diesel na ten jsem moc chvali neslysel...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 18:38, RE: Zafirka
anonym napísal:
Nejslabší motor co se do toho dával a pak se diví že to tak žere.Ideál na tohle auto je 2.0 16V
Žádný benzinový dvoulitr se do zafiry nedával !!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 16.05.2007 19:53, příspěvek byl vymazán
příspěvek byl vymazán
reagovať
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.