citácia:
reakce na: Slechtic06, 29.05.2018 12:24 (Dobry den. Potreboval bych por ...)
Ahoj, souhlas s Humususem... Za mě může ještě mile překvapit i Renault Megane II 2008+ s motorem 1.4/1.6. Určitě nějaký servis občas bude třeba, ale jinak pohodové auto na všechno a v dobré barvě a s litými koly pořád moc pěkné!! Frantíci prostě umí dizajn holt
To samé Renault Laguna II po faceliftu 2006+, klidně se základním motorem 1.6, ale mnohem lepší je 2.0 16v. Nedej se ošálit recenzemi, Laguna II po faceliftu je velmi spolehlivé auto a absolutně nerezne. Jen namátkou kolega má Lagunu II fl, v dieslu, najeto cca 400tis.km s původními vstřiky, převodovka ok, prostě jezdí dále. Známý od tchána něco podobného, ale "jen" 250tis.km
U Laguny je komfort střední třídy, navíc v kombíku parádní kufr. Co je nedostižné, tak výbava, ESP, 6xairbag, tempomat, roletky atd. má většina nabízených ojetin!
Focus II za 80 000kč je na hraně velkých investic, musel bys hodně hledat, případně trochu zvednout rozpočet, podívat se i do Německa apod. Pak je šance sehnat hodně dobrý vůz.. Osobně si bych dal přednost faceliftu(2008+), protože je tam cítit ten novější interiér, vůz je i odolnější proti korozi, ale úrovně ochrany proti ní koncernu VW nebo Laguny nedosahuje.
Asi mě tady ukamenují, ale mistrem je pro mě pořád Golf V 1.4/1.6
Nebýt chronických problémů s klapkama autom. klimy, tak je nedostižný
Podvozek snese co Focus, ale je komfortnější, 1.6 MPI jede téměr jako Fordí Duratec, ale je tichší, řízení je stejně přesné jako ve Focusu, ale nejde tak těžce, řazené je velmi podobné, ale nedrhne zpátečka jako ve Focusu atd
Jooo a Golf V nerezne. A pak mám něco doporučit