mari1300 napísal:
pěkná recenze.
Čeká mě koupě nového auta, tedy spíše mám na mysli ojetiny a nejvíc z uživatelského i praktického hlediska přemýšlím nad prostorným kombi,zatim to vyhrává Ford Mondeo v benzínu 1.8, od r.2004, ale koketuji i s myšlemkou právě nad Nissanem NV 200 a to v benzínu, aby se mohl předělat na LPG.
Spolu s ním uvažuji i nad Doblem, Scudem,Partnerem,R.Kangem ap. nakonec čeká se na novou Dacii
http://www.novinky.cz/auto/255381-dacia-ukazala-prvni-fotky-noveho-modelu-lodgy.html
a ta ...
Za mne jednoznačně ojeté VW Caddy. Měl jsem i Renaulta pikapa ještě naštěstí 1,9D a ikdyž motorově překvapivě skvělý, ale časem strašná koroze a nelogická elektrika a dodělej si sám. Naopak jsem si zvyknul na trošku vyšší posaz, osobáka dal otci a už bych se do něj nevrátil. Pro klidné ježdění s věcmi ideál. Ceny Caddy přijatelné a vůči užitné hodnotě výborné. Mám model 2004- ještě v SDI 51kW a na normální ježdění bohatě stačí, karoserie dobrý pozink, výborná praktičnost 1,8m na délku 1,1m vstup jinak 1,3m na výšku-v krátké verzi, nezničitelnost oproti Touranu. Spotřeba dlouhodobě 5,6l/100km , najeto 360000 a jen spotřební opravy. V benzínu co pár Caddy znám, už docela žere a pružnost nic moc. Zatím jsme v rodině dva, SDI v neprosklené verzi a křídlovými dveřmi mi bohatě stačí, používám ji ji do práce i soukromě. Motorku teda nemám ale dvě kola v pohodě, půl palety cementu-800 kilo nosnost, nebo 3 sporáky na délku. Používáme ji i s kámošem-taky vášnivý rybář na cesty s prutama paráda. Cesty po Chorvatsku a když neseženete náhodou ubytování, v klidu se v ní vyspíte, nebo při cestě vzadu najíte. V předu náprava GolfV, vzadu tlumiče s pery. Vydržela srážku s velkým kancem v devadesátce na výbornou, scéna jako s krabicemi v BESIPU, kdy jsem myslel, že mi chybí půlka auta, takže bezpečnost taky dobře spočítána. Dal bych si jen pozor na stav ramen a silentbloků-jsou uloženy v hliníku a kontrolu při koupi vstřikovačů-sice SDI ale PD vstřikovače. Ramena stojí pakatel a PD vstřikovače i po 360000 kilometrech drží. Nezná poruchy jako setrvačník, turbo, DPF atd..Neznám lepší kombinaci auta pro osobní využití a současně jako dodávky pro odvoz čehokoli. A to mám i větší dodávky. Sám přemýšlím, že si ji nechám a dokoupím-až bude rodina ještě jednu ojetou, prosklenou, ve verzi Life nebo kombi. Na dnešní poměry, kdy jsou auta vymýšlená a dělaná v krizi, se tohle ještě povedlo na výtečnou.