Gen napísal:
Pravdivá recenze, až na pá detailů: mám verzi Almery N15, která má interiér kompletně v kůži a vypadá to ba naopak dost luxusně, takže při srovnání volantu s šáde 120 jsem se musel tak trochu pousmát :) Fakt je, že kufr má jen 340l, ale paradoxně jsem s ním díky jeho přístupnosti mnohem spokojenější, než např. s kufrem mé předchozí Vectry, který byl sice o 100l větší, ale narvat do něj složený kočárek znamenalo každodenní peklo. Motor 1.6 16V se k nám sice nedovážel, ale zas tak sporadické to...
No ta recenze je pravdivá a motor 1,6 16V se k nám normálně dovážel. Na objednávku se dalo koupit i GTI s dvoulitrem SR20DE a necelými 150 ks. (řídil jsem ho a je to naprosto skvělé auto, které bych si hned koupil, mít na něj
). Je fakt, že standartní volant je hroznej, ale verze SR a GTI měla mnohem lepší čtyřramenný, s koženým věncem. Ten je o dost lepší. Řídil jsem i 1,4 16V (dokonce dvě) a taky skvělý, jak verzi se 75 konma, tak tu s 87 ks. Ta je mnohem lepší. Nedávno si dokonce můj kámoš koupil na moje doporučení Almeruz, kterou jsem mu pomohl vybrat. Hlavně jízdní vlastnosti jsou řekl bych skoro bezkonkurenční (lepší je asi jen Focus) v téhle třídě. Jinak co se týče hloupé poznámky o kolegovi ze Slovenska, tak já s ním většinou souhlasím.