Pondelok 22.12.2014 00:24,
Kvalitní spolehlivé auto při nízkém rozpočtu
Dobrý den,
už mám nějakých těch pár tisícovek kilometrů odježděno s celkem různorodými vozy, od Fordu Ka a 20 let staré Fiesty přes Fabii, Octavii, Fusion a Transporter T4 až po Superb Combi 4x4. Bohužel, nikdy se nejednalo o můj vlastní vůz, vždy to byla auta buď půjčená od rodiny, když je zrovna neužívali, nebo o vozy firemní, když jsem pracoval pro známého v autodopravě. Nyní došlo na to, že si chceme s přítelkyní pořídit vlastní vůz. Splácíme kde co, ale auto by se hodilo čím dál víc, tudíž máme velmi omezený rozpočet 50 000 Kč. Nejvíc se nám zamlouvají vozy Nissan Almera N16 1.8 (hatchback) ... Ford Focus Kombi 1.6 16V a 1.8 TDCi a Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V. Od auta čekáme spolehlivost a případně příznivé ceny servisu, příznivou spotřebu (neboli aby auto nežralo i trávu u silnice :D ), dostatečný výkon například pro bezpečné předjíždění, bezpečnost a prostornost aby nám vůz stačil až založíme rodinu. Roční nájezd kilometrů by byl kolem 10 tisíc především do práce s příležitostnou cestou na větší vzdálenost jak po dálnici tak po okreskách. Mám relativně lehkou nohu na plynu, ale brzda provozu taky nejsem, ale vždy jezdím v rámci rychlostních limitů. Je nám jasné, že v dané cenové relaci se bude jednat o vozy ve věku 10 - 12 let s nájezdem 100 - 150 tis. kilometrů, proto chceme vědět, zda námi vyhledávané vozy mají smysl za našich podmínek, který z nich nejlépe vybrat, či jaké další zařadit do našeho hledáčku. Nejvíce se nám líbí Stilo Multiwagon, ale nevíme, zda se takto starému Fiatu s tímto nájezdem dá věřit, že ještě aspoň 50 000km najezdí a nebude půlku času stát v servisu.
S pozdravem a díky za radu Tomáš S.
reagovať