Pondelok 18.04.2011 12:35,
rada
Dobrý den, kdysi jsem tu na Space Stara psal recenzi, kde je vše popsáno. Když bych měl tedy něco vypíchnout: největším plusem je spolehlivost. Mám ho od novoty, první roky jsem s ním jako služebním autem najížděl cca 50 000km/rok. Poté jsem ho odkoupil a slouží manželce jako auto do města, takže řekněme, že si to auto celkem užilo svoje. V současnosti se blížím ke 300 000 km a v podstatě jsem neopravoval nic neplánovaného – jen spotřebák jako kotouče, desky, tlumiče, baterku atd. Auto pořád jezdí, nic mě nezlobí a nikdy mě nenechalo nikde stát. Co se týče náhradních dílů, tak lze v pohodě sehnat většinu z druhovýroby a za ceny srovnatelné s koncernovými auty. Jinak auto je taková skládačka – co si pamatuji od mechanika, tak třeba přední náprava se dávala do některých Renaultů, zadní do Volva S40/V40 atd. Motor tam mám zážehovou 1.6ku 72kW, což bych možná viděl jako ideál. V současnosti mu už pocitově pár koníků chybí a cca od 200 000 km si říká o litr oleje na 15 000 km, ale jinak žádný problém. Žádný závodník to není, ale na to, abyste nebyl brzdou provozu v pohodě stačí. Auto nebylo nikdy garážované, ale zatím nikde nerezaví (každý rok před zimou jsem pro jistotu nechal vystříkat dutiny). Lak už je trochu vybledlý a třeba kolem klik docela dost poškrábaný. Interiér je stará japonská klasika – takže všude černé a tvrdé plasty, na druhou stranu nikde nic nevrže, což je pro mě důležitější Velkým plusem je vnitřní prostor, který trochu shazuje nízká variabilita sedadel (viz. recenze). Spotřeba je od nějakých 6,5l při klidné jízdě mimo město, po necelých 8l ve městě formou přískoků a se zapnutou klimou (asi to půjde ještě snížit, protože na spotřebu jsem nikdy nejezdil). Další nezanedbatelnou výhodou je to, že vzhledem k nízké poptávce po tomhle autě jsou ceny nízko a zájem zlodějů nulový. Za sebe můžu říct, že pokud hledáte auto které nemáte pro parádu ani pro zážitky z řízení, ale jako věc pro jízdu z bodu A do bodu B s co nejnižšími provozními náklady, tak vám ho mohu vřele doporučit.
reagovať