PanTys napísal:
Dobrý den,dělám autoškolu a postupně se začínám rozmýšlet jaké auto si pořídím. Už hodně dlouho se nemohu rozhodnout a tak bych chtěl poprosit o radu.
Můj rozpočet je 100 tis Kč. Mám v plánu s autem jezdit každý den do školy a ze školy(44 km/den). O výkon mi moc nejde, ale 80 koní minimálně by bylo optimální. Preferuji spíš benzín a chtěl bych se vejít do kombinované spotřeby cca 6l/100km. Auto by mělo samozřejmě taky nějak vypadat.
Jsem velký fanoušek Mini, koukal jsem na Mini One a i na Coopera, ale co jsem četl, tak to není asi zrovna optimální auto na každodenní dojíždění. Takže se mi teď v hlavě objevují auta jako Focus, Golf, Fabia, Octavia... Nenašlo by se i něco jiného a i mnohem lepšího? Budu moc rád za vaše odpovědi.
Ahoj, výběr je velký, za mě bych si auta vyzkoušel, dnes v autobazarech s tím většinou problém nedělají.
Za mě bych zkusil tohle:
- Peugeot 207 1.4 (celkově pořád moderní dizajn, na 1.4 svižný motor, pěkný inteirér)
- Citroen C4 I, 1.4/1.6 (trochu zvláštní interiér, pevný střed volantu, ale něco do sebe má)
- Peugeot 308 1.4/1.6 (cena je na hraně, ale auto je v interiéru docela luxusní za tu cenu, motor svižný, vůbec tohle auto poráží dizajnem a komfortem kdejaké nové auto
)
- Renault Megane II 1.4/1.6 (interiér spíše průměr, ale celkem komfortní kočár)
- Fiat Punto Grande 1.4
, jak už tu psali
za mě krásná stylovka, tohle auto se povedlo za mě
- Focus II 1.6 - za 100tis.kč to bude hodně jetý cca 2006, musel bys fakt hledat, ale jinak fajn auto, mám jeden doma, řízení je návykové
- Golf V 1.4/1.6 MPI - bacha ta 1.6 může papat olej, jinak velmi pohodlné a přijemné auto, ale sehnat něco v dobrém stavu bude těžké, dizajnově exteriér i interiér už je opravdu za horizontem stejně jako Megane II
- Octávie I 1.4/1.6 - to budou auta hodně chudá na výbavu, 5x přetočená, 2x chipovaná, prakticky ve všem horší než auta zmíněná výše. Kufr není pro mě argument
Měl jsem Oct I 2001 1.6 MPI, olej nepapala, ale jinak opravdu auto patřící do minulého milénia(vyráběla se od 1997 myslim
)