nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den, mám tu možná trochu nestandardní dotaz, ale opravdu se nemůžu rozhodnout. Jak už jsem uvedl v předmětu, mám zájem o luxusní reprezentativní vůz do circa 3 000 000 korun. Co od Vás očekávám? Ideálně nějaké zhodnocení aut na seznamu (jestli nafta lepší nebo benzín nebo alternativní pohon, jaké hrozí poruchy u toho a toho vozu, autorizovaný servis - chování servisu k zákazníkovi -...) seznam adeptů pro koupi Masserati Quattroporte SQ 4 infiniti Q50 Premium edition infiniti FX30 Premium infiniti QX70 3,0 diesel Jaguar XF Jaguar XJ Premium Luxury MB ML 350 BlueTec 4Matic AMG style MB GL 3,0 BlueTec 4Matic Lexus LX 570 (prý velký držák co nikdy nezklame) Audi (A7, A8, Q7) Co od vozu očekávám? Kvalitu, spolehlivost, pohodlí, eleganci. Co převažuje? Líbí se mi všechny jmenované vozy, ale nejvíce masserati, jaguár (oba), MB ML,Infiniti naopak nejméně se mi líbí audi Q7, MB GL i když je taky pěkný Čekám od vozu reprezentaci jsem obchodník a má klientela je velmi movitá Děkuji za odpověď a za pomoc. S přáním pěkného dne a s pozdravem Adam obchodník s luxusním zbožím
Audi s MB v dieselu je sázka na jistotu co se týká servisního zázemí, image, poklesu hodnoty a snadnosti dalšího prodeje. Masserati a Jag jsou více o srdci a fantazii majitele, ovšem zbytek je pravý opak němců, a to i přes postupný nárůst kvality v posledních letech. Japonci jsou na tom obecně s kvalitou a spolehlivostí dobře, ale jinak by mě ničím nezaujali a pokles hodnoty a problém s následným prodejem i náhradními díly a kvalifikovaným servisem může být dost velký. Ještě bych se svezl s Porsche Panamera, je sice škaredé jak prasečí rypák, ale má své kouzlo a skvěle se v něm jezdí. Já bych šel buď do něj, nebo do A7 Bi-TDI. Bi-TDI má neuvěřitelnou sílu, skvěle sladěnou s převodovkou i pohonem všech kol a překvapivě spolehlivost při rozumném zacházení neutrpěla. Spolu s Q7 bude následná prodejnost nejvyšší.