Otec má Mazdu 6 2.0i, rok 2008, ale ještě ten starší model po faceliftu v roce 2006, a nemuže si ji vynachválit. Já s ní taky občas jezdím a po novém roce ji od něj budu kupovat, protože mu už stačí měnší auto, tak to bude asi novější trojka.
Jinak co se týče koroze, tak s tou byly problémy do toho roku 2006, po faceliftu byl tento problém vyřešen a ani my s tím nemáme žádný problém.
Spolehlivé budou určitě obě auta, nemyslím si ovšem, že díly na Mazdu by musely být podstatně dražší než na BMW. U Mazdy jsou díly dražší, protože se vozí z Japonska, u BMW zase proto, že je to BMW, takže si myslím, že ceny budou plus mínus podobné.
Spotřebu máme u Mazdy nějakých 7,4l, protože otec jezdí docela na spotřebu. Na druhou stranu jezdí do práce asi 5km, takže si myslím, že taková spotřeba je perfektní, když si uvědomím, že je to jednoduchý a nenáročný benzínový motor, který bez problému vydrží přes půl milionu kilometrů.
Takže já osobně budu mít raději o něco vyšší spotřebu, samozřejmně nebudu mít takový "zátah" jako v nějakém dieslu, ale to mi vůbec nevadí, protože chci auto hlavně takové, které mi dlouho vydrží a samozřejmně taky chci, aby mě bavilo s ním jezdit a musím říct, že s Mazdou je radost jezdit, ikdyž to bude platit určitě i pro BMW.
Asi bude nejlepší se v těch autech projet. Oboje budou určitě dobré a zábavné pro řidiče, mě je ale blížší Mazda