citácia:
reakce na: Loskut, 22.06.2020 19:23 (Takže ještě jednou. Je mi úpln ...)
Citigo, jako druhé auto do baráku někde na satelitu za rozumnou cenu může být fajn, ale to je tak všechno. Dokážu si i představit model, že bydlím na sídlišti bez garáže a el. vozidlo si dobíjím v práci, ale zase jen něco na úrovni golfového vozíku.
Co si neumím představit, je právě rodinné auto střední třídy na elektriku, se kterým jedu x set km na dovolenou a plánuju cestu a výlety podle infrastruktury dobíjecích stanic. Možná je to pro někoho nový trend, ale já jsem ještě nedozrál. A ani tak mě neláká myšlenka, že budu podle dojezdu muset přemýšlet, kam se můžu vypravit, aby mi nedošla šťáva. Nebo nedej bože si dítě něco udělá a já budu muset na rychlo na pohotovost, ale auto nebude dostatečně nabité...
A k té ekologii: z globálního pohledu to není ekologické, protože pouze odsunu výrobu energie mimo vůz, ale nebude jí potřeba méně.
A nemyslím, že to lze porovnávat s počítači a mobily, tedy něčím, pro ce v době příchodu neexitoval masově rozšířený ekvivalent. To srovnání považuji za demagogické.