TwinT napísal:
To uměla moje Sony Nav-u před pěti lety. A stejně ji nepoužívám. Mám v mobilu Navigon nebo ty gůgl mapy. Bohatě to stačí, protože se stejně na žádnou navigaci nemůžete spolehnout na 100%.
Dneska jsou datové tarify pro roaming relativně levné. Byl jsem s Google navigací loni na Tenerife, takže v EU. Stálo mě to jen 354 + 10 kč měsíčně za 150 MB dat. Tzn. jen 2x tolik co platím v Čechách. Tuším že takhle výhodnou nabídku Vodafone teď už nenabízí, ale pořád to ujde. <br>
Těch 150 MB stačilo nejen pro navigování, ale i pro občasné brouzdání netu když jsem potřeboval něco zjistit o ostrově apod. Celý ostrov se totiž vešel do 5ti čtverců o velikosti 16x16 km, které jsem předem do nahrál do telefonu. <br>
Jinak na google NAVIGACI se mi líbí, že vidím celou trasu včetně barev podle stupně průjezdnosti. Navigace založené na RDS podle mě tak detailní informace asi nemají. Ale možná se pletu. Navíc co jsem vypozoroval, tak Google sbírá data přímo z vlastních navigací, takže data o situaci jsou aktuální v řádu pár minut.