0
späť

diskuze k tématu: Koupě spolehluveho auta, značka, motor ?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, typ vozidla, osobní, hybridy, cng, lpg, elektro, volná diskuze
Jerry1122
počet príspevkov124
dátum registrácie16.02.2018
Piatok 14.06.2024 16:05, Koupě spolehluveho auta, značka, motor ?
Ahoj. Předem díky za rady.
potřebuji vyměnit hlavní auto v rodině, už pomalu dosluhuje a chci ho prodat dokud má rozumnou hodnotu. Jenže už se v přehledu značek a kdo má jaký a jak spolehlivý motor nebo převodovku ztrácím.
Myslim, že hledám to, co většina uživatelů tak snad někdo poradí.

Motor benzín, hybrid, ale nebranim se ani elektro i když po tom netoužim. Převodovka automat je nutnost.
Výkon je mi jedno, mělo by to ale mít lepší zrychlení (0-100 max těch 7-8 vteřin). A hlavně spolehlivý, spotřeba je jedno. Roční nájezd mám cca 25tkm 40%okresky a pak cca 50/50 město- dálnice.
Kufr objemově asi klasika. Ale hlavně aby byl hluboký a 5. dveře kolmější kvuli kleci pro psa.
Stáří a nájezd je asi jedno, ale mělo by vydržet alespoň dalších 5-6 let takže asi max 2 leté auto. Cenově pokud se to nevyšplhá moc přes milion bude to supr.

Měl jsem vyhlídnutého subaru outback, ale ten se mi zdá výkonově nic moc, koukal jsem i po prémiovějších značkách ale na to už jsem asi starej takže rozum skončil u toyoty coroly v combi s motorem 2.0.
Ve výběru bylo třeba i bmw 2 grand tourer ale zas u bmw se mi zdá že spolehlivost plus cena servisu nic moc.
Rád si nechám dát tipy na zváženou. Dík moc. Jo a prosím né škodovku, vzhledem k tomu jaké řidiče v těch autěch potkávám, tak jsem si k té značce vypěstoval averzi a celkově za mě koncern neodpovídá kvalita cenovce jejich aut.
Jinak v autě cestuju já, manželka, malý dítě a dva psi, jeden menší jeden velkej.
reagovať
Pepanek
počet príspevkov45
dátum registrácie16.01.2022
Sobota 15.06.2024 13:25, RE: Koupě spolehluveho auta, značka, motor ?
citácia:
reakce na: Jerry1122, 14.06.2024 16:05 (Ahoj. Předem díky za rady. pot ...)

Ta hláška o Subaru OB mě pobavila... ještě čekám, co na to Zdeny60... máme OB 2017 2,5i / 129kW a přijde mi výkon i zrychlení dostačující, kufr v pohodě. Předtím od 2008 jsme měli Corollu 1,4D kombi 66kW, motoricky mnohem lepší než Octavia s červeným TDI (myslím, že 81kW), a to i plně naložená 2+2 na dovolenou ve stoupáních na D1, kde jsem za Prahou zařadil 5.rychl.stupeň a jel jsem. Takže když 2021 dosloužila, pokukoval jsem po nové Corolle v kombi, ale zrovna ten kufr mě nepřesvědčil. Navíc mi vadí televize trčící z prostředka přístrojovky, jak je dnes zvykem. S OB jezdím dlouhodobě za 7,5 (Zdeny60 to umí ještě o víc než litr níž). Prý Japonci reznou víc než Evropa. Nemohu posoudit, stávající OB jsme kupovali 4-leté, technik v autorizáku mi rozmluvil preventivní nástřik spodku s tím, že zpočátku to chytne vespod takovou tu rezovou patinu, ale dál že už nic nehrozí. Po skoro 3 letech žádné viditelné zhoršení fakt nepozoruju. Lidi u OB a Japonců často haní CVT, že to prý vyje... pokud člověk jezdí stylem brzda-plyn jako hrabě DeBil, asi je to nepříjemné, ale řidiče se, narozdíl od točvolanta, tohle netýká. Navíc mě baví pádla pod volantem. Nevím, k čemu potřebuješ zrychlení max. 7-8 sec a je mi to jedno, jsem normální řidič a tohle auto mi zcela dostačuje všemi svými parametry (jo, mohlo by to mít navíc masážní sedadla). Jedinou nevýhodou, kterou jsem objevil v posledních týdnech, je nová limitka OB Geyser, tč. bohužel není plně kompatibilní se stavem mého bankovního konta...
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 18.06.2024 00:56, RE: Koupě spolehluveho auta, značka, motor ?
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
dátum registrácie08.09.2009
Pondelok 01.07.2024 17:58, RE: RE: Koupě spolehluveho auta, značka, motor ?
citácia:
reakce na: Pepanek, 15.06.2024 13:25 (Ta hláška o Subaru OB mě pobav ...)

No co bych na to řekl? Že mám 4. Subaru a asi vím proč. Současný OTB MY2020 (r.v. 1/2021) je poslední s nepřímým vstřikem a bez GPF, což jsme výslovně+ sháněl i za cenu, že nemám poslední aktuální model, který ale přímý vstřik i GPF má a je celkově daleko komplikovanější. Tento model se 129kW je trotl-resist a neavdí mu tedy couiračky a krátké tratě. Jinak já mám najeto zatím asi 24.000kma za celou dobu (3 roky) mám průměrnou spotřebu 6,2/100. Nejezdím dálnice, ale příměstské trasy a pak v poslední době často cesty Šumperk Ostrava, kde dosahuji spotřeby pod 6/100. Jezdím na I-mode, S drive používám jen při předjíždění. Výkon mi bohatě stačí, já už nezávodím a jezdím na pohodu. CO se týká jízdy jako takové, tak je to pohodovka, komfort, ticho a jediné, co mi vadí, tak otravná indikace přejetí čáry (zatím jsem nepřišel na to, jak to vypnout). Jinak eye-sight dávám jedničku s *, stejně tak jako X-mode, protože jsem si párkrát zkusil v zimě vyjete mimo silnici a čuměl jsem, co to na dobrých zimních gumách dokáže zvládnout. Prostě já jsme spokojen a auto si šetřím (máme tři), protože vím, že další auto této koncepce jako nové už nekoupím. Musí mi prostě vydržet, než zatřepu bačkorama.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.