Ahoj. Předem díky za rady.
potřebuji vyměnit hlavní auto v rodině, už pomalu dosluhuje a chci ho prodat dokud má rozumnou hodnotu. Jenže už se v přehledu značek a kdo má jaký a jak spolehlivý motor nebo převodovku ztrácím.
Myslim, že hledám to, co většina uživatelů tak snad někdo poradí.
Motor benzín, hybrid, ale nebranim se ani elektro i když po tom netoužim. Převodovka automat je nutnost.
Výkon je mi jedno, mělo by to ale mít lepší zrychlení (0-100 max těch 7-8 vteřin). A hlavně spolehlivý, spotřeba je jedno. Roční nájezd mám cca 25tkm 40%okresky a pak cca 50/50 město- dálnice.
Kufr objemově asi klasika. Ale hlavně aby byl hluboký a 5. dveře kolmější kvuli kleci pro psa.
Stáří a nájezd je asi jedno, ale mělo by vydržet alespoň dalších 5-6 let takže asi max 2 leté auto. Cenově pokud se to nevyšplhá moc přes milion bude to supr.
Měl jsem vyhlídnutého subaru outback, ale ten se mi zdá výkonově nic moc, koukal jsem i po prémiovějších značkách ale na to už jsem asi starej
takže rozum skončil u toyoty coroly v combi s motorem 2.0.
Ve výběru bylo třeba i bmw 2 grand tourer ale zas u bmw se mi zdá že spolehlivost plus cena servisu nic moc.
Rád si nechám dát tipy na zváženou. Dík moc. Jo a prosím né škodovku, vzhledem k tomu jaké řidiče v těch autěch potkávám, tak jsem si k té značce vypěstoval averzi
a celkově za mě koncern neodpovídá kvalita cenovce jejich aut.
Jinak v autě cestuju já, manželka, malý dítě a dva psi, jeden menší jeden velkej.