Sobota 05.03.2016 10:53,
KIA SORENTO
Zdravím pane,ja nad tímto Jeepem taky uvažoval, má ho kamarád, chválí si ho, 2.5.nafta, ale nezaujal mě design. Nakonec jsem pořídil Kia Sorento 2.5.nafta, rok 2002. SUPER.Neřeknu ani jedno špatné slovo. Za Vašich 150tis seženete Sorento tak 10let staré +/-. V rodině máme další 2 auta-rodiče Suzuki Grand Vitaru,2004, benzín 2litr+lpg a ségra 2007 Subaru Forestera, tež 2litr benzin+lpg.Všichni si chválíme svoji,to je pochopitelné.Jezdíme chalupařit na Valašsko, každý soused v okruhu 5km má offroada.Já su jediný se Sorentem.Když jsem tam dojel,nikdo nevěřil,že to je poctivý offroad.Já to špekuloval 1/2 roku, než jsem si byl jistý, že ho chcu. Super prostor,koráb,podle mě rozměrama podébné jak ten jeep. Má žebřinový rám,to tento Jeep už nemá.Náhon na zadek,připíná předek+redukce,moje verze má ještě navíc elek.uzávěrku předního diferenciálu.Auto dotáhlé z Itálie,neshnilé,najetých teď 150.000km. Jezdím všude možně, terén nejsem ani schopný spočítat na spotřebu,když je to max.20km/měsíčně. Jezdím v úseku cca.3km, kde je nutné takové auto. I světlá výška je kolem 21-22cm.Spotřebu v průměru mám 9,2-9,5l nafty na 100km.Dokonce při letní jízdě na dovču do Zermattu ve Švýcarsku jsem se dopočítal prům.spotřeba 7,8l na 100km. Ale to valíte 100ky km po dálnici.No,prostě,až se mi Sorento rozsype,jdu koupit opět to samé.Dělali ho do roku 2009,možná 2008,nejsu si jistý.Mám ho 3 roky,a fakt super.Gumy od 2100kč/ks. Kdybyste chtěl víc detailů nebo fotek,klidně se ozvěte.
Michal-Zlín
reagovať