Zdeny60 napísal:
Když to je pravda. O problémech s motory za posledních 10 let se napsalo tolik, že to až není hezký. Neumět postavit motor, u kterého by neselhávaly zásadní konstrukční prvky, jako jsou rozvody, je v 21. stoleté opravdu smutné. A neumět to vyřešit k dokonalosti, jako 99% ostatní automobilové produkce, je ještě smutnější.neboj se, s koncernem jsem najezdil možná víc, než ty. Měl jsem jich řadu jako rodinných, počínaje onou Š120, až po současný zázrak s názvem Octavia TDI, přes SUberba s V6. Tolik o ŠKodě. Kdybych do ní kopal, tak si ji nekoupím, resp. nenechám si ji dát jako služební vůz. ALe to je jiná kapitola. je řada automobilek, které se nenafukují, ako pouťový balán a vyrábějí auta, co opravdu fungují a se kterými nemusíš lítat po servisech. To mám na mysli pár japonských značek, se kterými posledních 6 let jezdím - od pumpy na výlet a zpět a měnit náplně-víc netřeba, obrazně řečeno.A k těm hnůjdejům - jak jinka mám nazvat to, co nám tento výrobce servíruje pod nos, navíc se stupidní reklamou na každým kroku??? Kope si hrob -viz příspěveke ve vlákně vedle. Jako malinký důkaz, jak si stojí tato značka: V ŠUmperku, kde bydlím, otevřel asi před 3 lety Lašák salon. S pompou, jak se sluší a patří. Dnes tam rostou kopřivy. A proč? protože naproti přes silnici stojí 2 salony od koncernu (Fortex - VW a ŠKoda), vedle Ford, kousek dál Suzuki, 1km vedle Renault. Že by byli tak blbí a kupovali drahé ŠKOdofky nebo nefunkční renaulty??? Nenech se vysmát, strejdo.
Hele já ti to neberu. Ale problémy s kvalitou mají i jinde, třeba ted koupit dobrý motor od BMW je větší umění než koupit ho od koncernu.
K VW jsem došel metodou pokus/omyl. Mám řemeslnickou firmu, takže ne všechny firemní auta jsem řídil ale u všech platím provoz. Měl jsem za ty roky Ford, Opel, Fiat, Nissan, PSA... a každý měl svoje. Nejhorší byl Ford a Nissan, s velkým náskokem. Jako celek mi prostě nejlevněji vychází VW, to je řeč čísel. Renault jsem provozoval jako soukromé auto, 2x. Bohužel v dobách jeho nejhorší kvality, ale zkušenosti se těžko zapomínají. Navíc kamarád s tím trafikem měl fakt pech - 2 kusy 1,9dci. A to se mi vzhledově Renault fakt líbí, třeba oproti PSA.
Já netvrdím že je koncern něco víc, určitě jsou i lepší, ale mě vyhovuje. Už dlouho. Vím že koncern dost často pomlouvají lidi co si koupí ojetinu a čekají že je nebude nic stát protože mají nesmyslnou pověst. I ojetá Toyota něco stojí. Já bych si třeba ojeté tsi bez znalosti původu nekoupil, ale jako nové je to výborný motor.