Pondelok 02.09.2019 01:28,
BMW ( řada 3, 125kw) VS Ford Mondeo ( 2.0; 107kw)
Zdravím všechny :) Vím, že je to asi basic téma, ale hrozně rád bych poprosil o rady ohledně výběru auta.
Finalisty jsou právě BMW řady 3, 320i, tedy 125kw a Ford Mondeo Mk4 2.0 107 kw. Vím, že tady auta jsou ve skutečnosti lehce v jiné kategorii, ale řekněme, že bych je rád porovnal. Jde mi hlavně o spolehlivost, nějakou rozumnou cenu provozu (benzín, povinko, náhradní díly atd, tedy cena na km se vším všudy) a i troška zábavy. Za mě je to asi takto:
BMW má menší hmotnost, výkonější motor, takže to pojede suprově oproti Mondeu, bude to živější a víc na užití si jízdy. Líbí se mi exteriér, interiér je za mě trošku slabší zde. Má 6 tý kvalt, lepší spotřebu než mondeo. Zase se zde bojím kvality motorů, poruchovosti (motorů je kotel a pořádně jsem se v tom nevyznal ani po přečtení x článků :/ ) a ceny náhradních dílů a servisu. Ale ty by měli být +- shodné, něco je dražší u BMW něco u Fordu.
Ford má super prostor v interiéru, i samotný interiér je pro mě plus. Jsem větší postavy a většinou vozím větší lidi. Má suprovej 2.0 duratec, který považuji za poměrně spolehlivý. Ceny náhradních dílů by měli být o něco níže, ale zase spotřeba větší než u BMW a bude línější. Zase by svezení v rámci komfortu mohlo být lepší, ale ne tak zábavný. 6 tý kvalt mi zde lehce chybí. Ale hlavně ta velikost je zde velké plus a i ceny. Mám pocit, že BMW je o něco dražíš, záleží na kusu.
Povinka by měla být +- stejná, ale spotřeba u BMW na to, že má silnější motor a asi lepší svezení mě láká a vidím jako plus. Auto plánuji koupit a vymazlit, hýčkat :D je to spíše srdcová záležitost (ale zase nechci nechat sežrat bankovní účet :D), proto by mě zajímala cenová náročnost (hmoty, servis atd) tedy co stojí na KM se vším všudy obě auta. Chci si pořídit auto, a držet si ho, nepočítám s ním na 2 - 4 roky. Mám i hodně dalších koníčků, co nejsou zdarma, ale řízení je také jeden z nich. Prosím neukamenujte mě za to :D a za porovnání daných modelů.
Vašich rad a poznatků, postřehů nebo zkušeností si budu velice vážit a rád si je přečtu, případně doplním info :)
Všem přeji hodně zdaru na silnicích.
PS: kdyby měl někdo zkušenosti s wrapem, tedy fólii na auta, klidně piště.
reagovať