michalst napísal:
Super recenze, opravdu vtipně napsaná, po dlouhý době jsem se pobavil a se zájmem dočetl. Jinak Sierry byly ve svojí době super auta a ještě dneska se za nějakou pěknou udržovanou rád ohlédnu, ale bohužel většina ze Sierr už shnila a skončila na šroŤáku, stejně jako autorova. Každopádně ještě jednou pochvala autorovi!
P.S. měl jsem nedávno možnost vidět v akci a svézt se Sierrou Cosworth, která měla asi 330 koní, no snad se jednou povede a taky si jí pořídim :)
Sierra - škoda, že sem nejdou vložit fotky - ukázal bych tu svoji první vytouženou pořádnou káru z Rajchu - sen. Rok 1989 - otevření hranic - a doma stála červená 4dv. 2,0CL manuál.
Dodnes si pamatuji to mé nadšení, když jsem přijel (tehdá před panelák) a lidé pomalu vypadali z oken - když jsem ji nablýskanou zaparkoval mezi shnilé 120 a wartburgy
))
Jediná porucha byla - vyšroubovala se svíčka na 3. válci - za jídzy rána, málem mě museli křísit, měl jsem strach, co se stalo - naštstí jsem měl štstí
Jinak nic! Pak se prodla nějakým mladíkům na sever Čech, předělala se na LPG a jistě jezdil amnoho dalších let. Jen zima byla tragedie (Jeseníky). Když dnes vzpomenu, jak se jezdilo tenkrát a dnes, vstávají mi chlupy hrůzou (Barum OR34, řetězy nebyly - kdo by je taky kupoval za ty prachy tenkrát, že??) a cesty jak zrcadlo... Ale kupodivu, ani jeden ťukanec, prostě krása. Vzpomínky nádherné.