0
späť

diskuze k tématu: renovace DPF Mondeo

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 12.06.2013 20:26, renovace DPF Mondeo
Stále zvažuji, jestli Mondeo s 2.0 TDCi nebo s 2.0 HE, kterých je bohužel ojetých málo a mají i vyšší spotřebu, navíc jsou nedoporučovány kvůli nižšímu kr. momentu. Bohužel jezdím většinou na krátké vzdálenosti, což mluví proti dieselu s DPF. O 1.8 TDCi bez filtru vím, ale zdá se mi už slabý a hlavně se prý pomalu ohřívá, takže na krátké vzdálenosti také nic moc. Ojetina s motorem Ecoboost by byla ideální, ty jsou ale pro mne zatím drahé. Bylo by užitečné při rozhodování nejen pro mne a u této značky vědět, jak se dívají na běžně nabízenou renovaci DPF Vaši odborníci. Pokud by byla nabídka seriozní a lze věřit inzerované tříleté záruce, dost by rozhodování diesel - benzín ovlivnila.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
reagovať
stanikk
počet príspevkov61
dátum registrácie06.05.2013
Štvrtok 04.07.2013 11:45, Názor.
Co tak dát ten filtr pevných částic pryč a máte po problémech nadobro. Navíc Vám stoupne výkon a klesne spotřeba.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Utorok 30.07.2013 09:16, Re:
Dobrý den. Pro krátké vzdálenosti se skutečně dieselový motor nehodí, jednak kvůli tomu, že se díky vyšší účinnosti a malému odpadnímu teplu nestačí ohřát na provozní teplotu, a také kvůli filtru pevných částic, který se nestačí regenerovat. Dnes už existuje řada firem, zabývajících se renovací DPF, což může jeho životnost prodloužit. U všech těchto firem ale záruka, kterou na renovaci filtru dávají, platí pro správný režim jízdy - tzn. když má filtr možnost se pravidelně regenerovat, což bude ve Vašem případě problém, pokud alespoň občas nevytáhnete automobil za město na nějakou delší projížďku. Mohl byste se tak stát stálým zákazníkem takovýchto firem.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.