0
späť

diskuze k tématu: pomoc při výběru vozu

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
Pavel1.2
počet príspevkov6
dátum registrácie09.08.2015
Pondelok 10.08.2015 08:08, pomoc při výběru vozu
Dobrý den,
potřeboval bych pomoci s výběrem rodinného COMBI do 150 000,-. Rozhoduji se mezi Škoda octavia II, Ford mondeo, Mazda 6 a Opel astra popříbadě jestli byste mi doporučili i jinou značku. Vím že mondeo je vyšší třída než octavia jenom chci pomoci s některými info.
Jezdím převážně dálnice a okresky tudíž mi jde i o to, aby byla 6 rychlostní převodovka. Jsem celkem klidný řidič nepotřebuji auto na závody.
Který ročník u každého z těchto aut je dobrý(spolehlivý)?
Které motory nafta/benzín jsou opravdu spolehlivé a jakou mají cca spotřebu?

Předem vám moc děkuji za odpovědi a omlouvám se, že jsem dávám tento článek, ale jsem z toho množství aut a motorizací opravdu ztracen.
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
dátum registrácie08.09.2009
Pondelok 10.08.2015 16:39, Kombi za 150 tisíc a benzín?
Tady zazní jediná volba - Ford Focus

Toyota Avensis s 1,8i nebo 2,0i a není co řešit. Spolehlivosti vysoce překoná všechny vyjmenované, na rozdíl od Mazdy neshnije před očima (protože mazda 6 za tuto cenu bude velmi nepovedená co do odolnosti vůči korozi modelová řada 2003-2008), Oktávii hned někdo první noc ukradne, Mondeo v benzíénu je asi jako déšť v tomto počasí (=neexistuje).- Takže Avensis by byla moje tajná volba. Pak nemohu nezmínit vysoce spolehlivé a povedené, leč poněkud drařžší Subaru legacy s 2,0i 121kW (lze sehnat od majitelů, ne přes bazar, od fandů značky, auto ve velmi solidním stavu a řádně servisované).
Dále bych koukal po Citroenu C5 s 2,0i motorem, který je velmi odolný, spolehlivý a zejména pohodlný, ale je jich jako šafránu. Pak postarší volvo V70 )ale tam bude hodně vysoký nájezd), Renault Laguna s 2,0i (velmi nedoceněné auto díky zaslepenosti většiny národa) a asi bych našel i další.
Volba, kterou bych vyloučil jako první já osobně, je Mazda 6. Sice agregáty mohou být spolehlivé, ale co mi je to platné, když to bude durch shnilý vrak.
reagovať
Pavel1.2
počet príspevkov6
dátum registrácie09.08.2015
Pondelok 10.08.2015 20:02, RE: Kombi za 150 tisíc a benzín?
Zdeny60 napísal:
Tady zazní jediná volba - Ford FocusToyota Avensis s 1,8i nebo 2,0i a není co řešit. Spolehlivosti vysoce překoná všechny vyjmenované, na rozdíl od Mazdy neshnije před očima (protože mazda 6 za tuto cenu bude velmi nepovedená co do odolnosti vůči korozi modelová řada 2003-2008), Oktávii hned někdo první noc ukradne, Mondeo v benzíénu je asi jako déšť v tomto počasí (=neexistuje).- Takže Avensis by byla moje tajná volba. Pak nemohu nezmínit vysoce spolehlivé a povedené, leč poněkud drařžší Subaru legacy s 2,0i 121kW (lze sehnat od majitelů, ne přes bazar, od fandů značky, auto ve velmi solidním stavu a řádně servisované).Dále bych koukal po Citroenu C5 s 2,0i motorem, který je velmi odolný, spolehlivý a zejména pohodlný, ale je jich jako šafránu. Pak postarší volvo V70 )ale tam bude hodně vysoký nájezd), Renault Laguna s 2,0i (velmi nedoceněné auto díky zaslepenosti většiny národa) a asi bych našel i další.Volba, kterou bych vyloučil jako první já osobně, je Mazda 6. Sice agregáty mohou být spolehlivé, ale co mi je to platné, když to bude durch shnilý vrak.

Děkuji za odpověd :) upřímně jsem fanda do benzínových motorů, a spotřeba + - 1 litr mě nezabije, ale potřebuji nejen něco spolehlivého, ale i praktického a prostorného. Do auta se musí vejít pohodlně 2 dospělé osoby a 3 děti + kočárek a bagáž na výlet či dovolenou k moři, takže na kufr mám celkem velký požadavek a na 6 stupnovou převodovku také jelikož s 5 stupnovou se po dálnici opravdu nedá jezdit, proto bych potřeboval zvolit ideální a spolehlivý motor a vůz. Plánuji si auto nechat co nejdéle i 10let.
Každopádně děkuji za info ohledně Mazdy 6 to jsem opravdu nevěděl.
Ještě mě napadá Passat a nebo Golf variant, ale mám problém vyznat se v motorizacích a rozměrech.
reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 11.08.2015 00:07, RE: Kombi za 150 tisíc a benzín?
Pavel1.2 napísal:
Zdeny60 napísal:
Tady zazní jediná volba - Ford FocusToyota Avensis s 1,8i nebo 2,0i a není co řešit. Spolehlivosti vysoce překoná všechny vyjmenované, na rozdíl od Mazdy neshnije před očima (protože mazda 6 za tuto cenu bude velmi nepovedená co do odolnosti vůči korozi modelová řada 2003-2008), Oktávii hned někdo první noc ukradne, Mondeo v benzíénu je asi jako déšť v tomto počasí (=neexistuje).- Takže Avensis by byla moje tajná volba. Pak nemohu nezmínit vysoce spolehlivé a povedené, leč poněkud drařžší Subaru legacy s 2,0i 121kW (lze sehnat od majitelů, ne přes bazar, od fandů značky, auto ve velmi solidním stavu a řádně servisované).Dále bych koukal po Citroenu C5 s 2,0i motorem, který je velmi odolný, spolehlivý a zejména pohodlný, ale je jich jako šafránu. Pak postarší volvo V70 )ale tam bude hodně vysoký nájezd), Renault Laguna s 2,0i (velmi nedoceněné auto díky zaslepenosti většiny národa) a asi bych našel i další.Volba, kterou bych vyloučil jako první já osobně, je Mazda 6. Sice agregáty mohou být spolehlivé, ale co mi je to platné, když to bude durch shnilý vrak.
Děkuji za odpověd :) upřímně jsem fanda do benzínových motorů, a spotřeba + - 1 litr mě nezabije, ale potřebuji nejen něco spolehlivého, ale i praktického a prostorného. Do auta se musí vejít pohodlně 2 dospělé osoby a 3 děti + kočárek a bagáž na výlet či dovolenou k moři, takže na kufr mám celkem velký požadavek a na 6 stupnovou převodovku také jelikož s 5 stupnovou se po dálnici opravdu nedá jezdit, proto bych potřeboval zvolit ideální a spolehlivý motor a vůz. Plánuji si auto nechat co nejdéle i 10let. Každopádně děkuji za info ohledně Mazdy 6 to jsem opravdu nevěděl. Ještě mě napadá Passat a nebo Golf variant, ale mám problém vyznat se v motorizacích a rozměrech.

Avensis bych určitě zvážil, ale je jich relativně málo v benzínu. U té Mazdy se stačí podívat na stav zadních lemů, jinde problém s korozí nemá. Pokud jsou lemy v perfektním stavu tak by měly něco vydržet. Po faceliftu 2005 se antikorozní úprava lemů zlepšila a od tohoto roku má i v benzínu 6-kvalt. Jinak zmiňované Mondeo jisté ročníky zase trápila koroze spodků dveří, takže na to taky pozor.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 11.08.2015 12:57, toyota
Ta legendární spolehlivost Toyoty se může ale v klidu ukázat jako velká nevýhoda - osobně znám jednu Corollu 1,6 v automatu kdy majitelka neměnila minimálně 60t. km olej v motoru ani v převodovce protože "to se přece u Toyoty nemusí, ta je spolehlivá". Díky tomuto tvrzení prý to neni u Toyoty nijak neobvyklá praxe kdy se spoléhá na vysokou kvalitu a zanedbává servis.. Jednou se to ale vrátit musí.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.