Radagabi napísal:
Dobrý den,před několika dny mi asi odešlo do motorového nebe moje Mondeo MKIII 2.0 (rok 2004). Na rychlo potřebuji sehnat něco náhradního. Budu vděčný za každou radu.Požadavky:1) Dostatečným úložným prostorem, protože někdy rozvážím po ČR zboží vlastním autem. Zavazadlový prostor mého předchozího auta odpovídal, mým potřebám i když bylo občas naplněno vrchovatě.2) Ročně najedu cca 25 000 km po celé Republice, tudíž auto s odpovídající spotřebou a spolehlivostí.3) Rozpočet do 230 000Mé vlastní návrhy:Ford Mondeo 2008-2010 1.8-2.0 diesel - Už prý netrpí na problémy, jako MK3, které jich mělo požehnaně, hlavně co se vstřiků a čerpadla týče. MK4 1.8 má prý litinový motor, můj laický závěr teda je, že by měla být spolehlivější než 2.0. Ford Mondeo 2008-2010 2.5/ 2011-2012 1.6 EcoBoost benzín - Benzín 2.5 s 6 válci by měl podle mě logicky být větší držák. Co se týče EcoBoostů, slyšel jsem na ně samou chválu, otázka je, jestli se ojetina z hlediska integrovaných udělátek, hned nerozpadne. Mazda 6 2008-2010 2.0 diesel - Japonce se trochu bojím, co se oprav týče. Na druhou stranu jsem slyšel hodněkrát názor, že ty MZR-CD motory jsou opravdu velké držáky.Škoda Superb 2008-2011 1.8-2.0 benzín/nafta - U Superbů si nejsem moc jistý, ty 1.8 benzíny, se dle mého známého automechanika, často kazí. 1.9 motorizace u dieselů sice nemá moc výkon, ale má "technologicky starý" neporuchový motor.
Doporučuji ti vyměnit mechanika.
1,8T je nejlepší motor, co můpže v Superbu mít.
Mazda a nafta? Kam na to chodíš chlape? Přečti si aspoň základní info ma mazdaclub.cz.
Kup MOndeo 2,0 TDCI a neřeš. 25tkm za rok najede - to není žádný "podnikatelský" nájezd, takže obecně, moc toho nenajezdíš.