Pepe napísal:
tomaskrtek napísal:
Reno napísal:
gablenz napísal:
David V napísal:
nepřihlášený uživatel napísal:
Dobrý den,mám trochu dilema a potřebuji poradit.Chci si koupit auto na běžné ježdění a rozhoduji se mezi vozy-Renault laguna r.v.98,1,6(79kw)HB Ford mondeo r.v.98,1,8(85kw)combiJe mě jasné,že po koupi budu muset měnit spotřební provozní díly.Oba vozy jsou za přibližně stejnou cenu.Jedná se mě o spolehlivost,spotřebu,jízdní vlastnosti apod.Děkuji moc.
U 15 let starých aut nerozhoduje nějaká obecná spolehlivost, ale stav konkrétních exemplářů. Podstatná je koroze, se kterou se bude bojovat těžce. Ostatní věci jsou vesměs řešitelné.
U patnáctiletých už nerozhoduje nějaká obecná spolehlivost, a co teprv u třicetiletých, nebo dokonce u Fordu T. Tak tam už vůbec ne. Pak je mimořádně spolehlivá francouzská Bedelia. Což je vlastně jenom hliníková vana a čtyři loukoťová kola a žene to kupředu myslím jednoválec. Po tom bych šel.
Taky si myslím, že tohle Davidovi trochu uletělo. Pokud byla Laguna průserová už jako nová, co se asi stane po 15 letech?
neuletělo, ani omylem. Laguna 98 zase tak problémová nebyla. to až nový model, a ročníky 02 a 03 jsou přímo poukázkou do pekla
)) naopak stará laguna s dvoulitrovým osmiventilovým benzínem nebyla vůbec marná.
To jo, ale ta 1,6 žádná výhra nebude. Ne, že by nezvládla starou Lagunu rozhýbat, ale po těch letech bude patřičně utahaná. Nemusí, ale...
Ta 1,6 je paradoxně možná lepší volba než 2,0. Výdrž i spolehlivost mají oba velmi dobrou, ale ta 1,6 je modernější, má menší spotřebu a s relativně lehkou lagunou si poradí nad očekávání dobře. Například zrychlení 0-100 má jen o 1,5s horší než 2,0 motor. Jen takové auto nesměl mít "závodník", ale to platí všeobecně. Proti mondeu má laguna výhodu v lepší antikorozní úpravě (zvláště 98+ po faceliftu) a větší vnitřní prostornosti.
Jinak souhlasím s Davidem - nejdůležitější je stav konkrétního auta ať to bude co to bude.