0
späť

diskuze k tématu: Ford Mondeo neno Mazda 6?

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 21.08.2015 14:47, Ford Mondeo neno Mazda 6?
Dobrý den, podobný dotaz tu byl již položen, nicméně před sedmi lety. Proto bych se chtěl zeptat jaké auto byste mi doporučil při ročním nájezdu přibližně 10 až 15 tis. km. Chtěli bychom s přítelkyní větší automobil, který jede svižně, ale zároveň za rozumnou spotřebu. Jak jsem již zmínil najzedíme ročně do 15000km z toho zhruba polovinu ve městě a polovinu dálnice a okrsky. Z tohoto důvodu koukám po benzinových motorech. Chtěli bychom hatchback či kombi. Cenová hranice je zhruba do 150000Kč. Nejvíce mě zaujali Ford Mondeo model od roku 2007 2.0 (107kW) nebo Mazda 6 facelift z let 2006 a 2007 (pokud se nemýlím) s motorem 2.0 (108kW). Nebo pokud byste mi doporučili jinou variantu automobilu, tak budu také rád. Děkuji za jakoukoli radu.
reagovať
Zdeny60
počet príspevkov1248
dátum registrácie08.09.2009
Nedela 23.08.2015 07:36, Těžká rada
ale osobně bych si z těch dvou vybrakl Hondu Accord.
Důod: Mondeo bude z toho roku vylítaný pelech, Mazda z toho roku bude shnilá. Accord se bude sice velmi obtížně shánět, ale sehnat se časem dá, momentálně jsou v inzerci asi 2-3 kusy, ale v DE je jich dost a je to auto, které je kvalitou nesrovnatelně lepší než obě uvedená a zejména proti Mazdě nebude hnít. Motory v benzínových verzích nemají zásadní nedostatky, ostatně jako zbytek vozu.
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Nedela 23.08.2015 18:05, Accord pppppp pppppppp
Suhlasim. Tiez by som si vybral accord. Netreba ale zabudnut, ze za tuto cenu to bude starsi accord, pretoze si neskutocne drzia cenu. Taktiez je to mensie auto ako mondeo a mazda 6. Ale inak je vo vsetkom lepsie, a podvozok ma tiez podla mna najlepsie vyladeny.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Utorok 25.08.2015 00:04, re:
Dobrý den. Ani s jedním autem nešlápnete vedle, Mazda6 by však mohla mít problémy s korozí, u Mondea zase pozor na celkový stav vozů, často za sebou mají statisíce kilometrů. Jako alternativu doporučuji Hondu Accord.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.