Enodis napísal:
Moje Mondeo Kombi, stejný rok výroby, stejná motorizace, má těsně k 235 tisícům.Výměna tlumičů, čepů řízení, stabilizátorů, ... Reznou prahy a spodky všech dveří. Rezne také výfuk.Nefungují a opakovaně ani po repasování zadní brzdiče, tak jak bych si přál = nefunkční ruční brzda. Věčná závada většiny těchto vozů. Zažil jsem poruchu řídící jednotky, která vyřadila elektroniku a auto za mrholení na dálnici přestalo svítit a nakonec i jet. Další porucha z boku na motoru, kterou teď hned neumím upřesnit, ale má (pokud si dobře vzpomínám) něco společného s pohonem klimatizace. Spotřeba 6,86 l/100 km. Auto je pracant, řízení parádní s přihlédnutím na stáří a stav a i s 85kW docela jede - i když to není žádná hitparáda. Na klasické ježdění však bohatě stačí. Nejsem závodník. Poslední dobou mám nájezd cca 3 až 4 tisíce km za měsíc. Co bych vytknul je doba, za kterou se auto ohřeje.Proti B6 bych ho nestavěl, proti B5 je dle mého rovnocený soupeř. Každý z vozů má své mouchy a každý z vozů má svá PRO. PS: B5.5 neexistuje. Mondeo bych koupil znovu.
Výměna tlumičů, čepů řízení, stabilizátorů, ...... to není u stareho auta s takovym najezdem km nic vyjímečného. Záleží určitě také jak, kde a kdo s autem jezdil od počátku, Já na to jěšte sáhnout nemusel a myslím že dlouho nebudu muset.
Ano tento ročník měl problém s korozí spodku dveří, ale jak říkam....starám se. Všimnu si, ošetřím,spravím a je po problemu.... u mě jen jedny dveře. Podvozek a výfuk absolutně no problem.
Tak s těma brzdičema....co mam zkušenost problem spousty starších aut, ja měnil jeden a je po problemu. Tento motor je považován za spolehlivý, což samozřejmě neznamena že se nemůže nikdy objevit zavada.
Ohřev motoru u mě teda není rozhodně delší než u 1,9 TDI.
Určitě jsem nechtěl stavět Mondeo 2001 proti Passatu B6, to sem jen poukazoval na obecně nesmyslné nadřazovaní Passatu nad Mondeo
Opravdu co znam lidi co mají Passaty (stejná generace 2001 - ...) tak mají všichni už měněné víceméně celé nápravy, sem tam poruchy motoru, i tak ze zustanou někde viset, atd...
Takže jak říkáte " každé auto má svoje pro a proti " a nedá se jedno nadřazovat . Já mluvím za sebe,ze svých zkušeností a lidí v okolí, pro mě Mondeo jasná volba.
Nevím jestli existuje B5.5 nebo ne, jak to má vyrobce uvadeny, ale snad v každém článku a testech na internetu jsem viděl tento facelift myslím od roku 2001 .... označovaný jako B5.5
ale na tom nezáleží, porovnávám prostě auta stejné generace 2001 - ....