0
späť

diskuze k tématu: Ford Mondeo 1997 benzín 16V

kategórie zaradenia témy: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 12.08.2013 12:12, Ford Mondeo 1997 benzín 16V
Při zapnutí větráku mi fouká jen na okna a když ho chci přepnout na nohy nebo do prostoru tak nic. Pořád fouká na okna. Dočetl jsem se o podtlaku atd, ale u naftového motoru. Jak je to u benzinového? Můžete mi poradit co s tím mám dělat a kde mám hledat závadu.

Děkuji za radu
reagovať
Michy007
počet príspevkov1
dátum registrácie18.02.2009
Pondelok 12.08.2013 21:15, Stará věc
Není rozdíl benzín/diesel. Na 95% je špatný ovladač pro volbu směru ventilace. Taky jsem to řešil a nový ovladač ve fordu před cca 5 lety stál nový kolem 1500Kč. Systém je schválně udělaný tak, aby při poruše šel ofuk na okna z důvodu bezpečnosti. V tom ovladači je taková gumka nebo silikonová část,která se rozpadne a pak ten podtlak nemá sílu přepnout klapky, protože podtlak utíká bokem.
reagovať
letalino
počet príspevkov2
dátum registrácie12.12.2008
Pondelok 12.08.2013 21:43, Tak jak píše Michy007
V ovladači směru ofuku je gumový čudlík, který se časem rozpadne nebo rozteče a podtlakové hadičky se nepropojí. Řešil jsem to na vrakovišti. Kousíček gumky za 1500,- je skutečně hodně, ale jiné řešení kromě funglovky nebo vrakoviště asi nejde (poměrně často poptávaný díl na vrakáčích a tím pádem i dražší). Jezdit jen s ofukem okna jde možná v létě, ale v zimě je potřeba poslat teplo na nohy.

reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 27.09.2013 21:10, re:
Dobrý den. Ovládání topení je u Vašeho Fordu Mondeo ovládáno podtlakem, který se bere ze sacího potrubí (v případě dieselu z vakuové pumpy). To, že Vám vzduch fouká pouze na okna, je vlastně ochranná funkce při poruše podtlakového ovládání. Závada bude buď pod kapotou (zlomené některé vedení podtlaku) nebo v palubní desce v otočném ovladači, kde ztvrdlo těsnění.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.