Rover623 napísal:
Bude to jen malé rýpnutí, ale zajímalo by mě kde autor to auto servisuje, z té recenze se zdá, že ten servis má na vše jednotnou cenu 8 tisíc
Mně zase přišly ty ceny trochu vyšší. Asi je to přímo značkový servis, jestli odvádí dobrou práci, tak asi proč ne, ale kdyby věděl i o dobrém neznačkovém, tak by mohl ušetřit. Při jeho nájezdu asi nebude používat auto dalších 200 tisíc, takže bych už netrval na originální spojce, v druhovýrobě jsou taky kvalitní díly a dalo by se ušetřit. Ale to opravdu jen v případě, že by znal mechanika, kterému by se dalo věřit.
Jinak mi v seznamu výměn spotřebáku chyběly rozvody, což i značkový servis dělá kolem 6000, mění se po 80-100 tisících nebo po čtyřech letech. Jestli nemá důvěryhodný doklad, kdy byly měněny, tak šup, šup, honem než prasknou. Byla by škoda dobrého motoru.
Jinak jsem se u tohoto motoru setkal s jednou slabinou - uvolňují se šrouby držící hlavu. Prý se to stává, mně se to stalo, nakonec se hlava podfoukla a muselo se měnit těsnění, které ani nebylo prasklé. Až budou měnit ty rozvody, nechal bych zkontrolovat dotažení hlavy. Jinak je ten motor odolný, můj byl z roku 1993 a po 200 tisících byly válce jako nové ještě se stopama opracování z výroby.