Sobota 14.09.2019 00:31,
RE: povedlo se
Kuga ST Line je principiálně blbost, protože AWD by mělo být primárně do terénu. ST Line je jen dizajn a nižší světlá výška. To jde přesně proti zaměření AWD. Nicméně Kuga je povedené auto. Mám 2,0TDCi 110kW AWD 2017, koupeno jako nové na objednávku. Naspecifikoval jsem si to podle sebe a nakonec to dopadlo tak, že tam je prakticky celej katalog, vyjma paketu s koženými sedačkami v elektrice(nedaly se objednat klimatizované, tak jsem kůži nechtěl) a mimo automatu, protože Powershift je značně problémová záležitost. Průměrná spotřeba po 43tkm spočítaná aplikací dle tankování, tedy absolutně přesná, je 7,3. Mám jako print screen i graf spotřeby. Tato spotřeba je včetně jízd v terénu a bahně a včetně zimního provozu s nezávislým topením, které spotřebu viditelně zvyšuje. Na zimu se spotřeba vždy významně zvyšuje, protože ráno i odpoledne z a do práce si manželka auto vyhřívá. Trasu má 20km. Ale nezávislé topení má 2 významné pozitivní efekty. Za prvé, auto je rozmrazené a není třeba nic škrábat ani čistit od sněhu a uvnitř je opravdu teplo jako v pokojíčku. Druhý významný efekt, motor má při startování 60°C. A tedy se významně snižuje opotřebení. Zároveň je to velmi pozitivní pro regeneraci DPF. Voda má i v mrazech 90°C do 5km. Bez nezávislého topení už nikdy auto nekoupím. Ovládání nezávislého topení přes dálkový ovladač.
reagovať